Neom’da Baş Aşağı Duran Bir Gökdelen: Aquelleum

Neom’da Baş Aşağı Duran Bir Gökdelen: Aquelleum

Suudi Arabistan'ın ses getiren projesi Neom'da yer alan; LAVA ve Name Architecture tarafından bir dağın içinde tasarlanan ve "su altı açık meydanı" etrafında şekillenecek olan Aquellum'un tanıtımı yapıldı.

LAVA’nın kurucusu mimar Alexander Rieck tarafından “ultra lüks baş aşağı bir gökdelen” olarak tanımlanan binada, otel ve perakende alanlarının apartman daireleri bulunacak. Yapı, Suudi Arabistan’daki Akabe Körfezi kıyı şeridi boyunca yer alacak.

Aquellum, dağ sırasının yanında denizde yer alacak yüzen bir marinaya sahip olacak  ve bölgeye gelen  ziyaretçiler için ilk erişim noktası olarak planlanacak.

Aquellum’a girmek için ziyaretçiler gizli bir yeraltı kanalından geçecek özel olarak tasarlanmış bir gemiye binecekler. Yeraltı  kanalı,  tasarımcıların “su altı açık meydanı” olarak tanımladıkları yere açılacak.

Yapı, su altındaki meydandan yükselen ve yürünebilir yollara sahip bir avlu ile çevrili 100 metre yüksekliğindeki merkezi bir boşluğun etrafında yer alacak.

Aquellum’un duvarlardan çıkıntı yapan geometrik şekilli balkonların yanı sıra teras ve verandalara sahip, göletlere ve kapalı şelalelere ev sahipliği yapacak derin boşluklara sahip büyük, açık bir beton bina olarak şekilllenmesi planlanıyor.

Binanın tek dış kısmı olan çatı bölümü, bulut bahçesi olarak tanımlanan bir alan içerecek. Renderlar, boşluğun üzerinde düzenlenmiş bitkilendirilmiş patikaları gösterirken, zemindeki boşluklardan aşağıdaki su görülebiliyor.

Gökdelenin farklı katları, avlu boyunca dolanan bir yol olan bulvar ile birbirine bağlanacak.

Aquellum’da ayrıca araştırma laboratuvarlarına ayrılmış The Generator adlı bir alan da bulunacak.

Aquellum, Akabe Körfezi’nde tanıtılan en son Neom projesi olarak dikkat çekiyor. Dünyanın en büyük ve en tartışmalı gayrimenkul gelişmelerinden biri olan ve The Line adı verilen 170 kilometre uzunluğunda bir şehir planlarını içeren Neom’da ayrıca lüks otel üçlüsü Leyja, altıgen sütunlu otel Siranna, sivri gökdelenler Epicon, Ricardo Bofill Taller de Arquitectura tasarımı Utamo ve kıyıdaki yatçılık kasabası Norlana gibi projeler de yer alacak.

Suudi Arabistan’ın Ultra Fütüristik Dev Şehri NEOM’un Dört Megakenti

Etiketler

Bir yanıt yazın