Monnom “Sihirli Bahçe” ile Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali’nde

Monnom, bu sene altıncısı düzenlenen Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali’ne program destekçisi olarak “Sihirli Bahçe” yerleştirmesiyle katıldı. Bienalin “buluşma noktası” konseptinden yola çıkarak tasarlanan Monnom’un etkileşimli ortamı çocukları mekanı yaratıcı bir şekilde kullanmaya ve arkadaşlarıyla birlikte üretime davet ediyor.

Bir kuşun göl kıyısında belirmesiyle başlayan ve dört farklı bahçe sahnesinden oluşan hikaye, çocuklara hareket ve mekan etkileşimiyle, fiziksel ve dijital ortam arasında bir köprü oluşturarak teknoloji temelli bir sanat deneyimi sunuyor.

Çocukların duyusal deneyimlerini desteklemeye yönelik geliştirilen senaryoda, çocuklar fiziksel ortamda serbestçe hareket ederek, dijital paletteki renkleri ve örüntüleri ortaya çıkarıp kendi yarattıkları sihirli bahçenin içinde sanatsal bir yolculuğa çıkıyorlar.

Sihirli Bahçe 22 Mayıs 2022 tarihine kadar MKM Beşiktaş Çağdaş Sanat Galerisi’nde ziyaret edilebilir.

Sihirli Bahçe’nin yaratıcı ekibinde İpek Kay, Ufuk Aydın, Gizem Ünlü ve Mine Özkar yer alıyor. 2021 Kasım ayında TÜBİTAK 1512 Teknogirişim Sermayesi Desteği alan MONNOM, çalışmalarına İTÜ Arı Teknokent’te devam ediyor.

Etkileşimli Senaryo:

Etiketler

Bir yanıt yazın