Modüler Mimariyi Araştırmak İçin Yeni Bir Merkez

Modüler Mimariyi Araştırmak İçin Yeni Bir Merkez

Chybik + Kristof, yeni tamamlanan Modular Research Center ile prefabrik mimarinin olanaklarını araştırıyor. Açılı yapısı ve benzersiz çatısı ile tanımlanan proje, modül üreticisi KOMA Modular ile uzun süredir devam eden bir işbirliğinin ürünü. Yapı, şirketin Vizovice'deki kampüsünün kenarında yer alıyor.

Yeni bina, modüler mimari için yeni konseptleri, uygulamaları keşfetmek için prototip ve yerel topluluğa açık olan bir çalışma alanı sunuyor.

Chybik + Kristof’un Açılı Modülleri

Chybik + Kristof tarafından tasarlanan Research Center üç modüler elemandan oluşuyor: zemin, konteyner ve çatı üniteleri.

İç mekanları tanımlayan mekansal konteyner üniteleri, temele sabitlenmiş düzlemsel zemin modüllerinin üzerine monte ediliyor. Konteynerler ve çatı arasındaki büyük pencereler, doğal ışığın alanı doldurmasına izin verirken çalışma alanını açık tutmasına ve dış cepheyle bağlantı kurmasını sağlıyor.

Çatı katı, benzersiz açılı bileşenlerden oluşan katmanlı bir yapı ortaya çıkarıyor. Bazıları çim ceplere ev sahipliği yaparken bazıları devasa çatı pencerelerine açılıyor. Hepsiyle, alan sadece 170 metrekareyi kapsıyor.

Esnek ve Yeniden Yapılandırılabilir Çalışma Alanı

Chybik + Kristof ekibi, yatay ve dikey çalışma alanlarına ayrılmış her şey dahil geniş bir açık alan oluşturmak için ana modülleri cam yüzeylerle eşleştiriyor. Bu esnek çalışma alanı, büyük ve açık plana sahip olan ofislerin olumsuz yönlerinden kaçınıyor. Kullanıcıların veya projenin özel ihtiyaçlarına göre yeniden yapılandırılabilen alan birden çok uyarlanabilir ve bireysel çalışma istasyonları oluşturmak üzere alt bölümlere ayrılabiliyor.

“Modülerlik konseptinin doğal bir getirisi olarak mobilya tasarımı, ofis ekipmanlarının zaman içinde desteklenmesine, değiştirilmesine ve yeni ihtiyaçlara uyarlanmasına olanak tanıyor. Ekipman parçaları elemanların basitçe yeniden bağlanmasıyla özelleştirilebiliyor.”

Yapı malzemeleri, delikli yüzeyi ve doğal formlarında maksimum ölçüde kullanılan görünür detayları ile araştırma merkezinin yenilikçi modüler konseptini yansıtmaya ve anlamaya yardımcı oluyor.

Ucuza, Hatta Mümkünse Bedavaya Cephe

Etiketler

Bir yanıt yazın