Mimarlar Odasından Özgan’a Ziyaret

Mimarlar Odası Adana Şube başkanı Bekir Kamış ve Yönetim Kurulu üyeleri Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan’ı ziyaret etti.

21–22 Ocak tarihlerinde yapılan genel kurul ve seçimler sonrası 30 Ocak’ta ilk yönetim kurulunu toplayarak görev dağılımı yaptıklarını belirten Kamış, “Belediye Başkanımız ve meslektaşımız Mimar Kazım Özgan ile birlikte Kozan’da bulunan 9 mimar arkadaşımız bize destek vererek bizleri onurlandırdılar. Onun için de yönetim kurlu üyesi arkadaşlarım ile ilk ziyaretimizi Kozan’a yapmak istedik. Ayrıca başkanımızın Kozan’da yaptığı güzellikleri görüyor ve meslektaşımızın bu kadar güzel işlere imza atmasından dolayı da gurur duyuyoruz. Kendisine başarılarının devamını diliyoruz” dedi.

Mimarlar Odası’nın yeni yönetimini makamında ağırlayan Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, “Ziyaretten dolayı başkan ve yönetimine teşekkür ediyorum, bizi onurlandırdılar.Yeni görevlerinde başarılar diliyorum, hizmetlerinin daha iyi bir şekilde devam etmesini temenni ediyorum” dedi.

Mimarlar Odası Adana Şubesi’nin mutlaka bir hizmet binasına ihtiyacı olduğunu belirten Özgan; “Tepebağ’da tarihi bir binanın alınıp restore edilerek hem Adana’mıza katkı sağlayacağını hem de Mimarlar Odası’nın kendine ait bir binasının olacağına inanıyorum. Bu konuda ben de elimden gelen gayreti göstereceğim” ifadesini kullandı.

Başkan Özgan “Mimarlar Odası Adana Şubemiz üniversite de okuyan mimar öğrenciler için yaz okulları kursu açmıştı. Hatta Öğrenciler Kozan’da da birtakım çalışmalar yapmışlardı. Bu kursların devam etmesini istiyoruz. Adana ve ilçeleri için faydalı olacağını düşünüyorum. Biz öğrencilik yıllarımızda bu fırsatı yakalayamadık genç mimar adayı arkadaşlarımız bu fırsattan faydalansın. Çukurova Üniversitesi Mimarlık Fakültesi daha aktif olarak belediyelerin yaptığı projelerde yer almalarında fayda var. Bu iş için de Adana Mimarlar Odası yönetimine büyük işler düşüyor” şeklinde konuştu.

Ziyarete Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Bekir Kamış’ın yanı sıra Yönetim Kurulu üyeleri Demet Erkeyaptı, Nusret Baş, Tülay Sarı, Kamuran Pekçetin, Eğemen Say, Mehmet Taner, Ufuk Önder ile Kozan temsilcisi Babür Ünüvar katıldı.

Etiketler

Bir yanıt yazın