Mimarlar Odası’na Aday Olan İsmail Ruhlukürkçü Açıklamalarda Bulundu

Mimarlar Odası Kayseri Şube Başkanlığı'na adaylığını açıklayan İsmail Ruhlukürkçu, “Odada dernekçilik zihniyetini geliştireceğiz” diyerek 564 mimarın sözcüsü olacağız” dedi.

“Kayseri şubesi 11. dönem yönetim kurulu adaylığını açıklıyorum” diyen Ruhlukürkçü, “Mimarlığın paydası arkadaşlık ve meslektaşlık bilincidir. Meslek dallarındaki sorunların halledilmesi, serbest çalışan, akademisyen arkadaşlarımızın ücretli çalışan arkadaşlarımızın sorunlarını çözmek için aday olduğumuzu belirtmek istiyorum” diye konuştu.
6 dönemdir yönetim kurulu başkanlığını yapan Hakan Mahiroğlu’nun yönetim kurulu üyeliği yapmak istemediğini söylediğini bildiren Ruhlukürkçü açıklamasını şu şekilde sürdürdü:
“Hakan Mahiroğlu’na teşekkürlerimizi sunuyoruz. Olağan üstü bir gayret sarf etti. Mevcut binanın alımında büyük emekleri geçti. Mesleğimize sarf ettiğimiz emeklerin boşa gitmediği bizi memnun ediyor.
Mimarlık yaşam biçimi olarak görüyoruz ve mesleğimizi çok seviyoruz. Bizler yerel yönetimlerle devamlı ilişkiler içinde olacağız, onların çıkaracağı projelere katkı, yeri geldiğinde eleştiri yapacağız. Danışılan kurum olma içinde olacağız. Çok kısa bir süre içinde gelişen yapı denetimleri kanunu ile birlikte Kayseri’de kaos ortamı oluştu. Yapı Denetim Şirketleri kendi üstüne düşmeyen hakları kullanma işlerini Mimarlar Odası olarak engellemeye çalışacağız.
Odada dernekçilik zihniyetini geliştirmeye çalışacağız. Odalarda üyelik mecburi, derneklerde gönüllülük esastır. Dernekçilik yapacağız, odacılık değil. Gönülden hizmeti odaya taşımaya çalışacağız. Mimarların sorunları ile birebir ilgileneceğiz. Dertlerle dertleneceğiz.
Yeniden gündemde olan kanunlaşma içinde olan müşavirlik sistemi ile ilgili girişimlerde bulunacağız. Sorunları dosya haline getirerek bakanlığa ileteceğiz. Şube de olsak elimizden gelen gayreti göstereceğiz.
Sadece büyük projelerde değil, serbest müteahhitlik hizmeti verenlerin proje kazanımlarında yarışmaları tavsiye edeceğiz. Kayseri’deki 564 mimarın sözcüsü olacağız.”
Yönetime aday olan Fatih Boydak’ın, Boydak ailesi ile bir bağının olup olmadığının sorulması üzerine ise Ruhlukürkçü, “Fatih Boydak, başkanlığında bir liste daha var. Boydak ailesi ile bir ilişkisi yok. Elazığlı bir arkadaşımız” cevabını verdi.
Mimarlar Odası Başkanlığı’na aday olan İsmail Ruhlukürkçü’nün listesinde şu isimler bulunuyor:
Kasım Balcı, Hakan Kılınç, Güntülü Gündoğ, Eda Velibaşoğlu, Hatice Köseler, Ayşegül Kıdık

Etiketler

Bir yanıt yazın