Mevlana Mahalle Meydanı Yarışmayla Yap’ıldı

Projesi, "Kayseri Talas Mevlana Mahallesi Meydanı Ulusal Fikir Yarışması" sonucu belirlenen Mevlana Mahalle Meydanı ziyarete açıldı. Yarışma sonucunda İbrahim Eyüp, Hakan Deniz Özdemir ve Olcay Ovalı Eyüp'ün projesi uygulanmıştı.

Yaklaşık 85 bin nüfusu ile Kayseri’nin en büyük, Türkiye’nin 7. büyük mahallesi olan Mevlana Mahallesi’ndeki 20 bin metrekarelik meydanda yapım çalışmaları tamamlandı.

Türkiye’nin dört bir yanından mimarların katıldığı yarışma sonucunda ortaya çıkan proje ile yeniden düzenlenen ve Şeffaf Oda’dan Genç Ofise, Selçuklu Bilgi ve Kültür Evi’nden ATM’ler ve amfi tiyatro ile fatura ödeme noktasına kadar çok sayıda fonksiyonel bölümün yer aldığı meydan için tören düzenlendi.

“ÖNEMLİ ÇALIŞMALARA İMZA ATTIK”

Programın açılış konuşmasını yapan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Mevlana Mahallesine yakışır bir meydan ortaya çıkardıklarını belirterek, “Bu mahalle son 10 yılda hızla gelişen bir bölge. Talas’ta yol, park çalışmalarımızdan spor tesislerine, eğitim kurumlarından sağlık tesislerine, ibadethanelerden sosyal donatılara kadar birçok önemli çalışmalara imza attık. İnsana değer veren, hayatı kolaylaştıran hizmet ve yatırımlar gerçekleştirdik. Çünkü şehirler insanlar gibidir. Bir bedeni ve ruhu vardır. Camiler, kütüphaneler, müzeler nasıl şehrin ruhu ise meydanlar da şehrin bir parçasıdır.” dedi.

“MEVLANA MEYDANINI GERÇEK KİMLİĞİNE BÜRÜNDÜRDÜK”

Başkan Yalçın, son 4 yılda özellikle şehir ve yeşil alan konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını dile getirerek şöyle konuştu: “Yeni yapılan ve revize edilen 60 park ile 315 bin metrekare yeşil alanı kazandırdık. 15 yeni park daha açacağız. Bunlara ilave olarak bugün de 20 bin metrekare büyüklüğündeki Mevlana Meydanının açılışını yapıyoruz. Buraya gerçek bir meydan kimliği kazandırmak istedik. Çünkü şehirler meydanlarıyla anılır. Bu amaçla yaptığımız yarışmada Türkiye geneli 57 firma katıldı ve birinci olanı uyguladık. Bu meydanda günlük ihtiyaçları karşılayacak sosyal ve kültürel unsurları ön planda tuttuk. 20 bin metrekarelik yeşil alan, amfi tiyatro, Selçuklu Bilgi Evi, Şeffaf Oda, Genç Ofis, muhtarlık, kütüphane, hanımlar için gün evi, sergi salonu, PTT şubesi, ATM’ler, abonman dolum merkezi, fatura ödemi noktası, büfeler, taksi durağı, zabıta noktası, acil durum konteyneri, cami ve Kayserispor store mağazası burada yer alıyor. 40 milyon liralık yatırımımız mahallemize ve ilçemize hayırlı olsun.”

MEYDANDA NELER VAR?

Mevlana Mahallesi Meydanını baştan aşağı yenileyen Talas Belediyesi, bölgede fonksiyonel bir meydan ortaya çıkardı.

Amfi tiyatro, çocuk oyun alanı, Selçuklu Bilgi ve Kültür Evi, Genç Ofis, muhtarlık, kütüphane, gün evi, sanat evi, PTT şubesi, banka ATM’leri, abonman dolum noktası, fatura ödeme noktası, büfeler, taksi durağı, zabıta noktası, Kent Ekmek büfesi ve acil durum konteynerinin yer aldığı meydanda yürüyüş yolları, kamelyalar ve spor alanları bulunuyor.

Kayseri Talas Mevlana Mahallesi Meydanı Ulusal Fikir Yarışması

Kayseri Talas Mevlana Mahallesi Meydanı Ulusal Fikir Yarışması Sonuçlandı

Eşdeğer Ödül, Kayseri Talas Mevlana Mahallesi Meydanı Ulusal Fikir Yarışması

Kaynak

Etiketler

Bir yanıt yazın