Mermer ve Ahşabı Buluşturan Kafe

Mermer ve Ahşabı Buluşturan Kafe

VSHD tarafından Dubai’de tasarlanan Orijins Cafe; dinamik bir yaşama sahip Uluslararası Finans Merkezi'nin tam merkezinde, zarif ve minimalist tasarımı ile sakin bir dinlenme alanı sunuyor.

Dubai merkezli iç mimarlık firması VSHD, tasarım ilhamını doğadan, özellikle çeşitli şekil ve dokularıyla Kızıldeniz kıyılarından toplanan taşlardan aldı.

Kum, deniz kabuğu, taş, ahşap gibi doğal malzemelerden ilham alınarak hafif renklerin tercih edildiği iç mekanda, mağara benzeri bir atmosfer yaratmak için organik hatlar ve eğimli yüzeyler oluşturuldu.

Orijins Dubai kahve dükkanı, beyaz duvarlar ve mermer mobilyalar ile minimalist bir mekan deneyimi sunuyor. Mekanın eğrisel biçimi, özdeş olmayan büyük taş bloklar, metal mobilyalar ve çeşitli mermer bloklardan yapılmış büyük bir kahve barı ile dengeleniyor. Bunlar, Orijins’e tekstil öğelerin eklenmesiyle geliştirilmiş çağdaş bir görünüm kazandırıyor.

İç mimarlar, bu projenin VSHD’nin vizyonunu yansıttığını ifade ediyor; ekibe göre tasarım, kusurluluğun güzelliği ve kusurlu doğa ile uyum içinde yaşamaktan gelen alçakgönüllülük ve bütünlüğe olan inancı temsil ediyor.

“Orijins; sakince, hareketsiz oturmanın ve kusurlu günlük gerçekliğimizde bile bulunabilecek güzelliği gözlemlemenin ne anlama geldiğine dair ofisin yorumunu temsil ediyor.”

AMORF Doğaltaş Proje ve Tasarım Yarışması 2022

 

Etiketler

Bir yanıt yazın