MAD Architects Geleceğin Evini Yorumladı

MAD Architects, "China House Vision" sergisi için insanın doğa ile olan duygusal bağını vurgulayan, iç-dış mekan arasındaki sınırı kaldıran mikro konut tasarladı.

“China House Vision” sergisi, 10 uluslararası tasarım ekibini “geleceğin evi”ni tasarlamaları için davet etti. 1/1 ölçekte inşa edilen konut önerilerini kapsayan sergi Tokyo’da sonra ilk defa başka bir ülkede açıldı.

Davet edilen ekiplerden birisi olan MAD Architects, “Yaşayan Bahçe” isminde iç ve dış arasındaki sınırları kaldıran, ev sakinlerine doğada yaşadıkları izlenimi veren bir konut tasarladı.

Duvar ve çatının sınırları oluşturduğu geleneksel ev kavramına meydan okuyan MAD’in tasarımının üstü eğimli, ızgara şeklinde çatı ile kaplı. Çatı, iç mekanı yağmurdan korurken aynı zamanda güneş ışığının içeri girmesini sağlayan yarı saydam, su geçirmez bir camla kaplı.

Güneş panelleri çatıya, evin tamamına enerji sağlamak için maksimum miktarda güneş ışığı alacak açıda şekilde yerleştirilmiş. Panellerin tümü, üç kişilik bir ailenin günlük tüketimine güç sağlamak için yeterli miktarda elektrik enerjisi üretiyorlar.

Etkinliğe Kayıt

Şişecam Düzcam’ın “Mimarinin Şeffaf Yüzü” sloganıyla başlattığı, Arkitera Mimarlık Merkezi iş birliğiyle düzenlenen mimarlık etkinliği T Buluşmaları’nın dördüncü konuğu MAD Architects’in kurucusu Ma Yansong olacak.

Etkinliğe kayıt olmak için https://tbulusmalari04.eventbrite.com adresini ziyaret etmeniz yeterli. Etkinlik mekanında kontenjan sınırlı olduğundan kayıt olan katılımcılarımıza giriş esnasında öncelik tanınacaktır.

Etiketler

Bir yanıt yazın