Los Angeles’ta Evsizler İçin Geliştirilen Renkli Bir Konut Kompleksi

Lehrer Architects Los Angeles'ta, kullanılmayacak olan, göz ardı edilen ve acemice şekillendirilmiş bir dolgu alanına cesur renkler, geometrik desenler ve bir topluluk duygusu getiren eğlenceli bir yaklaşımla yeni bir proje tasarladı. Proje, evsizler için geliştirilmiş mikro daireler ve bir topluluk binasından oluşan rengarenk bir konut kompleksi. Willowbrook isimli kompleks, evsizler için kalıcı, destekleyici barınma sağlıyor.

Güney Los Angeles‘taki Willowbrook semtinde, bir kilisenin bitişiğinde, toplu taşımaya yakın bir konumda bulunan kompleks, yıllardır boş duran yamuk biçiminde bir alana inşa edilmiş.

Los Angeles’teki gelecekteki projeler için bir model olması amaçlanan kompleks, Lehrer Architects‘in kurulmasına yardımcı olduğu kar amacı gütmeyen bir kalkınma konsorsiyumu olan RETHINK Housing ile ortaklaşa oluşturulmuş.

Kompleks, vinil kaplamalı çatısı olan bir bina ve bitümlü kiremit kaplı eğimli çatısıyla daha uzun, köşeli bir binadan oluşuyor.

Ekip, binaların bir avlu ve otoparkın etrafına yerleştirildiğini ve tüm projenin “küçük ölçekte bile uyumlu bir kentsel kampüs haline gelmesi için planlandığını” söylüyor.

Dış duvarlar çimento plakalarla kaplanmış. Ekip, plakaları “büyük dayanıklılık, estetik ve esneklik” için tercih ettiklerini söylüyor. Avluya bakan cepheler de sıva ile tamamlanmış.

Köşeli binada her biri 28 metrekare olan yedi mikro ünite bulunurken, diğer binada çok amaçlı bir oda, tuvaletler ve depolama alanı bulunuyor.

Kompleksin içinden geçerken kullanılan yol “zengin bir varış hissi” sağlamak için sarı renge boyanmış.

“Yoldaki her viraj ve dönüş, sokaktan ön kapıya gerçek veya dikkatli bir duraklama sağlayarak kamusal alandan özel alana olan ayrımı güçlendiriyor. Bu, tüm sakinler için anlamlı ve kritik bir şey, ancak daha önce barınmayanlar için daha da önemli.”

Daireler, iki birim arasında paylaşılan kapalı teraslarla vurgulanıyor. Verandalar hem bireysel hem de ortak alan sağlıyor ve iç-dış mekan arasında yaşama izin veriyor.

Dairelerin bir tarafında bir giriş dolabı, bir mini mutfak ile bir raf ve masaya dönüşen bir tezgah bulunuyor. Diğer tarafta geniş bir banyo ve birleşik oturma-uyku alanı yer alıyor.

“Küçük olmasına rağmen, üniteler mümkün olan en uzun iç görünümün yanı sıra mümkün olan en uzun tezgah alanına sahip olacak şekilde ve genel olarak bol miktarda doğal ışık alacak biçimde tasarlandı.”

Yüksek tavanlar dairelere havadar bir atmosfer verirken çatı pencerelerinden de gün ışığı sağlanıyor.

İç yüzeyler beyaz boyalı alçı panel, standart dolaplar ve kuvars tezgahlar içeriyor. Zeminler beton ve epoksi karışımından oluşuyor.

Lehrer, uygun fiyatlı konut projelerini ve bunların sakinlerini yaftalamaktan arındırmak için birden fazla konut biçimine sahip mahalleler fikrini desteklemenin önemli olduğunu söylüyor.

“‘Willowbrooks Evleri’ bu konseptin güzel bir örneği. Bu proje, eksiksiz bir topluluğun birlikte uyum içinde var olan ve özellikle en savunmasız olanlar olmak üzere her sakini önemseyen birden fazla konut biçimini nasıl içermesi gerektiğine dair bir modeldir.”

Los Angeles’ta Evsizlik Krizine Hızlı ve Verimli Çözüm Sunan Prefabrik Birimler

Los Angeles’ta Renkli Prefabrik Konut Birimleri

Los Angeles’te Bir Otopark Evsizler için Geçici Barınağa Dönüştürüldü

 

Etiketler

Bir yanıt yazın