Los Angeles’ta Evsizlik Krizine Hızlı ve Verimli Çözüm Sunan Prefabrik Birimler

ABD’nin Los Angeles şehrinde Lehrer Architects LA tarafından tasarlanan Chandler Boulevard Bridge Home Village, Los Angeles evsizlik krizine hızlı, iş birliğine dayalı, verimli ve güzel bir çözüm sunuyor.

Bu yenilikçi topluluk projesi, tuhaf şekilli unutulmuş arsayı 39 adet bir veya iki kişilik prefabrik birim tesislere dönüştürüyor. Los Angeles’ın evsizlik problemine bir çözüm sunabilmek adına deneysel ve agresif bir şablon sunuyor.

Lehrer Architects, ev sakinleri için insancıl ve sıcak bir ortam yaratmak üzere görevlendiriliyor. Birden fazla şehir acentesi ile çalışan ekip, tasarım duyarlılığına ve güzelliğine sahip bir topluluk alanı modeli oluşturmak için mekânsal karaktere, renkli ayrıntılara ve lojistik verimliliğe sahip bir plan tasarlıyor.

Yalnızca 13 haftalık süreç içerisinde tasarlanan ve inşa edilen proje, insanların kalıcı ve sağlıklı konutlarına geçmeden önce geçici olarak barınmalarına imkân veriyor. Büyük karavanlar yerine küçük barınakların kullanıldığı bu özel çözüm, farklı boyutlara imkân vererek genelinde bir dizi alan yaratıyor. Toplu yemek ve toplanma alanları, evcil hayvan oyun alanları, duşlar, tuvaletler, çamaşırhane ve depolama gibi üniteler yer alıyor. 8×8 birimler hızlı bir şekilde monte edilerek gelecekte yapılacak modüler projeler için başlangıç noktası oluyor.

Bu tür projelerde hem sakinlere insancıl atmosferi sunabilmek hem de mahalleyi saygılı bir şekilde geliştirerek gurur uyandırmak önemli hale geliyor. Toplumdaki evsiz konutları hakkında önyargılı fikirlerle mücadele etmeye hizmet ediyor.

Mimarlar, geniş bir görsel çeşitlilik ve topluluk duygusu yaratmak için modernist ve düşük maliyetli ayrıntılarıyla işlevsel alanı hayata geçiriyor. Toplu olarak tutarlı ve uyumlu bir etki yaratılırken römorkların bireyselliğini artırmak için zemin alanlarında renkler kullanılıyor.

Arazinin altyapısına da gerekli yatırımları yapan ekip, kalıcı olarak geliştirilmiş bu alanın evsiz sakinlere hizmet vermeyi tamamladıktan sonra şehre hizmet vermeye devam edeceğini dile getirerek sürdürülebilir anlayışını vurguluyor.

Lehrer Architects LA, tasarım yoluyla savunmasız sakinlerine değer vererek bir topluluğun nasıl geliştirilebileceğinin bir modelini gözler önüne seriyor.

Los Angeles’te Bir Otopark Evsizler için Geçici Barınağa Dönüştürüldü

Etiketler

Bir yanıt yazın