Evsizler için Nakliye Konteynerlerinden İnşa Edilmiş Bir Konut Kompleksi

NAC Architecture ve Bernards, evsiz kalan insanlar için Los Angeles′ta inşa edilen bir tesiste nakliye konteynerlerini kullandı.

Adını Los Angeles İlçe Denetim Kurulu’na başkanlık eden Hilda L. Solis′ten alan kompleks Los Angeles şehir merkezinde 4,2 dönümlük bir alanda yer alıyor.

Tesis, ABD′de birkaç ofisi bulunan NAC Architecture ile inşaat yönetim şirketi olan California merkezli Bernards ortaklığında inşa edilmiş. Daha önceki yıllarda otopark olarak kullanılan ilçeye ait bu arazi üzerinde yeni bir hapishane inşa edilmesi planlanmış. Ancak 2019 yılında Los Angeles’ta 60.000’in üzerinde evsiz insan bulunduğu raporlarla desteklenince planlar da değişmiş.

2020’de başlayan pandemi süreci sırasında Los Angeles Bayındırlık Departmanı arazide konut planlarıyla ilerlemeye karar vermiş.

Mimarlık ofisi, düzensiz şekilli arazi için bir dizi tek katlı yapı ile bir çift çok katlı bina tasarlamış. Tüm tasarımlarda yeniden boyutlandırılmış nakliye konteynerleri, ahşap çerçeveli prefabrik üniteler ve mobil üniteler olmak üzere üç farklı modüler bileşen kullanılmış. İnşaat alanı dışında kurulabilen modüler elemanlar projenin hızla tamamlanmasına yardımcı olmuş.

5.946 metrekarelik alanı kapsayan tesis toplam altı ayda tamamlanmış.

Kompleks içerisinde ticari bir mutfak, yemek alanı, çamaşırhane ve idari alanları içeren ortak bir bina ile birlikte 232 konut birimi bulunuyor.

Kompleks genelinde peyzajlı avlular, bir köpek parkı ile personel ve sakinler için park yerleri de yer alıyor. Üç katlı binalar, birbiri üzerine yığılmış çelik nakliye konteynerlerinden oluşuyor.

Binalar beyaz, parlak sarı ve turuncu tonlarında boyanmış.

Ofis, kargo konteynerlerini yerleşime uygun hale getirmek için içlerinde büyük pencereler keserek duvarları ve tavanı tamamen yalıtmış. Her bir konteyner 12.5 metrekare ölçülerinde iki yaşam ünitesine sahip olacak şekilde planlanmış.

Konutlar bir yatak, mikrodalga fırın, mini buzdolabı, düz ekran televizyon ve özel banyo ile donatılmış. Nakliye konteynerleri, bir California şirketi olan Crate tarafından yenilenmiş.

Koronavirüsün yayılmasını azaltmaya ve sakinlerin özerkliğini artırmaya yardımcı olmak için kompleksteki tüm birimler için kendi ısıtma ve havalandırma sistemleri oluşturulmuş.

Nisan 2021′de açılan kompleks Mayıs ayında tam doluluk oranına ulaşmış.

Hilda Solis′in web sitesine göre, proje 57 milyon dolara mal olmuş ve bunun 51 milyon dolarlık tutarı federal hükümetin Coronavirüs Yardım Yasası’ndan sağlanmış. Geri kalan 6 milyon dolar ise yerel yönetim tarafından karşılanmış.

Minimalist Konteyner Ev

Los Angeles’ta Evsizlik Krizine Hızlı ve Verimli Çözüm Sunan Prefabrik Birimler

Etiketler

Bir yanıt yazın