Kisho Kurokawa Tasarımı Capsule House K Airbnb’de Kiralanabiliyor

Kisho Kurokawa Tasarımı Capsule House K Airbnb’de Kiralanabiliyor

Yakın zamanda restore edilen Metabolist hareketin son mevcut binalarından biri olan Capsule House K'de Airbnb’de konaklama rezervasyonu yapılabiliyor.

Nakagin Kapsül Kulesi, şehirli insanların geçici yaşam tarzına uyum sağlamak için Tokyo’da inşa edilirken Capsule House K, Nagano Eyaletinin ormanlık arazisi arasında yer alıyor. Yapı, 1972’de inşa edildikten sonra Kisho Kurokawa’nın kendi evi olarak hizmet etti. Kullanımdaki ve konumdaki bu farklılığa rağmen, iki proje aynı mantık etrafında tasarlandı.

Capsule House K, iç mekanı restore edildikten sonra Airbnb aracılığıyla Metabolist merceğinden doğada bir inziva deneyimi yaşamak isteyen konuklara açıldı. Yapı, merkezi bir çekirdek etrafında dört bitişik Kapsül Oda ile düzenlenmiş.

Airbnb’deki ilan, tek ailelik konutun dört ila beş misafir için ideal olduğunu, ancak çay salonundaki iki şilteyi kullanarak yedi kişiye kadar uyuyabileceğini belirtiyor. Ana yatak odası, evin çekirdeğinin alt katında yer alıyor. Bu oda, Kisho Kurokawa’nın erken dönem çalışmalarının çoğunda tanıdık bir unsur olan dairesel bir pencereden ormana doğru açılıyor.

Kapsül oturma odası tamamen beyaz bir plana sahip ve 1970’lerden kalma restore edilmiş kontrol paneli armatürleriyle donatılmış. Üçüncü Kapsül Oda’da büyüleyici bir çay salonu yer alıyor. Dairesel olmayan bir pencereye sahip tek Kapsül Odadai aydınlık mutfak, ormanın yemyeşil ağaç tepelerine bakıyor.

Evin restorasyonu Mirai Kurokawa Design Studio ve Toshihiko Suzuki Laboratory tarafından yapılmış.

Yıkımdan Kurtarılan Nakagin Tower Kapsülleri Artık Airbnb’de

Etiketler

Bir yanıt yazın