Yıkımdan Kurtarılan Nakagin Tower Kapsülleri Artık Airbnb’de

Kisho Kurokawa'nın ikonik mimarisi Nakagin Tower kapsüllerinin 23 birimi restore edildi. Çeşitli şekillerde kullanıma açılacak olan kapsüllerin bazıları Airbnb üzerinden kiralanacak.

Tokyo’daki Nakagin Capsule Tower bu yıl söküldü ve 140 gri birbirine kenetlenmiş, her biri 4 m uzunluğunda, 2,5 m yüksekliğinde ve genişliğindeki kapsülden 23’ü restorasyon altında.

Yukarıdaki tüm birimleri kaldırmadan bir alt bloğun çıkarılamadığı, kritik tasarıma sahip kulenin 13 katını oluşturan küpler, yapısal çekirdeğe iki noktadan bağlandıkları için hiçbir zaman değiştirilmedi.

Kulenin eski sakini Tatsuyuki Maeda’nın mülkü olan bu 23 kapsülden 14’ü tamamen restore edilecek. Yerleşik mobilyalar tamir edilecek veya yeniden monte edilecek ve her kapsül stereo sistemlerle donatılacak. Yeni orijinal iç mekanların yaratılmasını mümkün kılmak için diğer kapsüllerden yalnızca yapı ve dış kabuk restore edilecek. Yıkımdan geriye toplamda 36 kapsül kaldı, ancak Maeda’ya göre yeterli talep olursa yeni kapsüllerin yeniden inşa edilmesi de mümkün olabilir .

Kurokawa’nın ailesi kısa bir süre önce Airbnb’de küplerden dördü takılı bir kır evi kiralamaya başladı.  Tokyo’dan birkaç saat uzaklıktaki Nagano dağlarında konumlanan evlerin gecelik ücreti 227.429 Yen (1.560 $).

Etiketler

Bir yanıt yazın