Kanada’da düzenlenen 19’uncu Uluslararası Bahçe Festivali Açıldı

Kanada’da Les Jardins de Métis / Reford Gardens’da düzenlenen 19'uncu Uluslararası Bahçe Festivali dahilinde alana yedi adet yeni oyun bahçesi kuruldu:

Peyzaj mimarları, mimarlar, sanatçılar ve tasarımcılara yöneltilmiş olan uluslararası açık çağrı ile seçilen projeler bu yıl da “Playsages II – Go Outside and Play!” teması içinde değerlendirildi. Yaz aylarında ailelerin bir araya gelip birlikte oynayabileceği yedi yeni proje, doğa ile aramızdaki artan yabancılaşmayı, insanları dışarı çıkıp oyun oynamaya teşvik ederek kapatmaya çalışıyor.

Festival oyun temalı kurulumların amacını aşağıdaki gibi açıklıyor:

Dış mekanlarda giderek daha az vakit geçiriyoruz, doğayı genelde elimizde elektronik bir cihaz ile gözlemliyoruz ve etrafımızdaki seslere kulaklarımızı tıkıyoruz. Kendimizi doğadan yalıtarak onu deneyimleme hallerinden uzaklaşıyoruz. Değişim mümkün mü? 2017 yılında kurulan altı yerleştirme ile birlikte sergilenecek olan [yedi] yeni yerleştirme, [bu değişimi tetikleyecek] pek çok tasarlanmış oyun alanı sunuyor.

7 Ekim 2018 tarihine kadar açık kalacak olan bahçelerden birkaçını aşağıdan, tümünü ise buradan inceleyebilirsiniz:

La ligne de 100 ans

(Hatem+D: Étienne Bernier, Marianne Charbonneau, Mélanie Dereymez, Théo Jarrand ve Steeven Bérubé).

aMAIZEing

(Marta Milà Pascual ve Marc Torrellas Arnedo).

Assemble

(Katie Strang, Christine Dewancker ve Craig Van Ravens).

Tüm fotoğraflar: Martin Bond

Etiketler

1 Yorum

  • azmi-acikdil says:

    İmar barışı!ndan daha çok faydalanan, yazlıkçılar olmuş. Bildiğim bir kaç site var biri 435 yazlık ev diğeri 550, hepsi yıllardır komşusu komşusundan şikayetçi, evleri mühürlü her yaz ilçe belediyeler ceza parası toplamayı gelenek haline getirmiş, yazlıkçılarda aman başımız ağrımasın diye cezayı paşa paşa öder hale gelmişler. Emsale göre fazla ev sığsın diye 25 m2 alt 25m2 üst dublex evler bunlar bize yeter mi? Sağından solundan büyüterek komşusuna her yaklaşan ev hem şikayete hem kavgaya sebebiyet vermiş. Altı daireli üç katlı apartman tipi yazlık alttaki üstteki ile konuşmuyor. Karşılıklı evler, mahalle küs. En iyisi apartman ve kent hayatı kimse kimseyi görmeyince kavga şikayet küslük olmuyor. Bahçe festivali, doğa ile barışmak neyimize imar barışı her kaçak evimize.

Bir yanıt yazın