Jiangnan Bölgesi Giysi Fabrikasının Canlandırılması

Minax Architects, Çin'in Jiangnan bölgesindeki hazır giyim fabrikasına yeni bir soluk getirerek, orijinal sert ve heybetli bina hacimleri arasında yüzen bir bulutsu koridor oluşturdu.

Şehrin hafızasını koruyan ancak zamanın yeni gelişim ihtiyaçlarına uyum sağlayan Changshu Jiangnan Group, mimarlarla iş birliği içinde fabrikanın varlığını ve değerini artırmak için mevcut temeli üzerinde dönüşüm ve yenileme başlattı. Proje, 10.000 metrekarelik bir alanı ve toplam 9.726 metrekarelik inşaat alanını kapsayan çok katlı dört binadan oluşuyor.

Dikkatli bir yerinde inceleme ve analiz sürecinden sonra Minax Architects, ciddi şekilde hasar görmüş ve tehlikeli bir yapı haline gelen tuğla binayı yıkarak yeniden inşa etme kararı almış. Üretim atölyesinin geri kalanı, ofis binası ve restoranlar, orijinal formlarını korumak için kısmen güçlendirilmiş.

Mimarların bu dönüşüm ve iyileştirmedeki ana odak noktası, eski binaya yeni kullanım fonksiyonları aşılayarak yeni dinamik senaryolar ve görüntüler yaratmak olmuş. Bu nedenle, sürdürülebilir bir organik değişimi gerçekleştirmek için yenileme sürecine yenilikçi unsurlar eklenmiş ve geçmişin bazı izleri canlı bırakılmış. Tasarımcılar, orijinal deneyimi, hafızayla birlikte bileşik bir algıya dönüştürmüş.

Bir yandan müdahale sürecinde bu yeni unsur mekanın hafızasını korurken öte yandan, mevcut yaşamla başa çıkan bir yankı uyandırmak için orijinal düzene yepyeni bir etki getiriyor.

“Bulut”un kendisi soyut bir dile sahip, ancak Çin geleneksel manzara resmindeki sanatsal anlayış bunu en iyi tanımlayabilecek kısım: tasarım bir şeyleri örtüyor gibi görünüyor, ancak herkesin kişisel deneyimini ve hayal gücünü harekete geçirirken manzaranın en ilginç parçası haline geliyor.

Kullanım sürecinde, farklı kullanıcıların getirdiği zengin ve bireysel yaşam izleri, yapının insanlara uzun süre hizmet etmesini, zamanla ve toplumla bir arada var olmasını sağlıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın