İstanbul Çamlıca TV & Radyo Kulesi’ne “Best Tall Non-Building 2022” Ödülü

Melike Altınışık Architects – MAA tasarımı fütüristik 369m yüksekliğindeki “İstanbul Çamlıca TV & Radyo Kulesi” projesi Council on Tall Buildings and Urban Habitat – CTBUH” tarafından “Best Tall Non-Building 2022” ödülüne layık görüldü.

Fotoğraf: NAARO

Yüksek binaların, kentsel çevrelerin ve yenilikçi yapıların tasarımı, inşası ve sürdürülebilirliğine vurgu yapan, dikey şehircilik üzerine önemli çalışmaları olan sektör uzmanlarından oluşan 2022 CTBUH Şikago Jürisi yirmiden fazla kategoride uluslararası önde gelen projeleri taçlandırdı. CTBUH Jürisi, şimdiye kadar, ödül kazanan bir projenin en az yüzde ellisinin bir ‘bina” olma kriterini karşılaması şartı ararken ilk kez CTBUH 2022 Ödülleri’nde “İstanbul Çamlıca TV & Radyo Kulesi” için yeni bir kategori oluşturarak projeyi ve MAA’yı onurlandırdı.

Gökdelenin doğum yeri olan Şikago’da 9-12 Kasım tarihlerinde gerçekleşmiş olan Tall Excellence, 10 günlük atölye çalışması, yaklaşık 50 oturum, iki genel kurul ve ödül törenini içeren “dikey şehircilik” programı için uluslararası uzman kadrosunu bir araya getirdi. Melike Altınışık Architects – MAA kurucusu Melike Altınışık, CTBUH’un Şikago’da düzenlediği geleceğin şehirlerini kurgulayan önemli isimlerin de yer aldığı 2022 Uluslararası Konferansı ve Ödül Töreni’nde konuşmacı olarak yer aldı.

Melike Altınışık, dünyanın önde gelen girişimcileri, yatırımcıları, mimarları, tasarımcıları, mühendisleri, inovasyonu yönlendiren ve yeni kentsel tasarımların sınırlarını zorlayan paydaşları da dahil olmak üzere, 40 ülkeden 800’den fazla kişinin katılımıyla gerçekleşen 2022 Uluslararası Konferansı ve Ödül Töreni’nde “İstanbul Çamlıca TV & Radyo Kulesi”nin tasarım öyküsünü ve İstanbul’la kurduğu eşsiz diyaloğunu paylaştı.

Diyalog ve Keşif Mekanına Dönüşen Bir Yapı: “Çamlıca Kulesi”

İstanbul’un fütüristik 369m yüksekliğinde yeni telekomünikasyon kulesi, kent silueti içinde farklı yönlerden bakıldığında değişen bir hareketi ve ritmi temsil eder. Çamlıca Kulesi bir çizgi veya iz değil, tarih, kültür, iletişim ve etkileşimin ifadesi olarak kent içindeki tüm birliktelikleri ve var olduğu yerde İstanbul rüzgarını özgün organik yapısıyla sergilerken kent silüetinin sosyolojik yönünü ve kentli ile kurduğu diyaloğu keşfeder.

Melike Altınışık Architects – MAA tasarımı, İstanbul’un yeni TV & Radyo kulesi Kasım 2020 itibarıyla 100 adet FM Radyonun tek yapıda toplanmasıyla telekomünikasyon hizmetlerini vermeye başladı. 2021 Mayıs itibarıyla kapılarını ziyaretçilerine açan İstanbul’un yeni telekomünikasyon kulesinde iki katlı 360 manzaralı restoran ve Asya’dan Avrupa’ya İstanbul’un manzarasına bakan seyir terası giriş podyumunun içinde halka açık fuaye, kafe, sergi ve medyatik alanlar da bulunuyor. Yapının iç tasarımı, binanın yeni bir deneyim sunan ve fütüristik tasarım karakterlerini içeren karakterine eşlik edecek şekilde geliştirilmiştir. Temel amaç, ışık, doğa ve mekansal alanları kullanarak bulunduğu yerle güçlü ilişkiler kurarak sürprizli karşılaşmalar yaratmak; böylece insanların bakış açısını değiştirecek ve farklı düşünmeye teşvik edecek deneyimler yaşatmaktır.

İstanbul TV ve Radyo Kulesi (Küçük Çamlıca Televizyon Kulesi)

Etiketler

Bir yanıt yazın