İMTS 2015 Sona Erdi

Karadeniz Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık Bölümü tarafından “İç Mimari Tasarımda Esin Sorunu / İçe Dokunmak” teması ile düzenlenen 1. Ulusal İç Mimari Tasarım Sempozyumu, 12 Ekim 2015 pazartesi günü Rektör Yardımcıları Prof.Dr. Necati TÜYSÜZ, Prof.Dr. Hikmet ÖKSÜZ, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Yalçın YAŞAR, Mimarlık Bölüm Başkanı Prof.Dr. İlkay M. ÖZDEMİR ile Şehir ve Bölge Planlama Bölüm Başkanı Doç.Dr. Cenap SANCAR’ın da hazırda bulunduğu geniş bir katılımla açıldı. Açılış konuşmalarından sonra, Doç.Dr. Filiz TAVŞAN ve Arş.Gör. Elif SÖNMEZ koordinatörlüğünde hazırlanan “Giyilebilir Mimari” adlı gösteri gerçekleştirildi. Daha sonra çağrılı konuşmacı olarak davet edilen Kültür Üniversitesi İç Mimarlık Bölüm Başkanı Prof.Dr. Gülay K. USTA, “Sorun Çözme Eylemi Olarak Tasarım” başlıklı konuşmasını sundu.

Devam eden süreçte iç mimarın, tasarımlarını gerçekleştirirken temelde nelerden, nasıl etkilendiği ve bu durumu çalışmalarına nasıl yansıttığı konularına vurgu yapan toplam 49 adet bildiri, iki gün boyunca iki ayrı salonda eş zamanlı olarak sunuldu. Gala yemeği ile sonlandırılan sempozyum çerçevesinde ayrıca, 2014-2015 eğitim öğretim döneminde yapılan iç mimari tasarımı öğrenci projelerinden oluşan bir sergi de yer aldı.

Gerek güncel bilgi paylaşımına, gerek kişiler ya da kurumlar arası ortak çalışmaların geliştirilmesine ve kurumsal tanıtıma, gerek akademik ilerlemeye, gerekse eğitime ve pratiğe katkı sağlayacağı düşüncesi ile bu sempozyumun, iki yılda bir düzenlenmesi planlanıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın