İMİB Doğal Taş Söyleşileri’nin Yeni Konuğu Emre Apak

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) organizasyonu ile düzenlenen online söyleşi serisinin ikincisinde ele alınacak yapı Apak Mimarlık tarafından tasarlanan Kartal Dragos Kahramanlar Camii. 2018 yılında tamamlanan camide Afyon ve Marmara mermerleriyle beraber traverten ve oniks taşları kullanılmış.

Gökhan Karakuş moderatörlüğünde düzenlenen, farklı mimarların konuk olduğu İMİB Doğal Taş Söyleşileri Arkitera’nın YouTube ve Facebook hesaplarında canlı olarak yayınlanıyor. Söyleşi serisinin ikinci konuğu 22 Haziran Pazartesi saat 17:00’de Apak Mimarlık’ın kurucusu Emre Apak, söyleşide ele alınacak yapı ise Kartal Dragos Kahramanlar Camii olacak.

Sohbette, “Kartal Dragos Kahramanlar Camii”nde doğal taş kullanımına dair mimarın aldığı kararlar, bu kararların tasarıma nasıl yansıdığı, uygulama esnasında nelere dikkat edildiği gibi konular konuşulacak ve sorulara yanıt verilecek.

“Yapı, cem olmanın manasından yola çıkarak kompakt bir planimetreyle çözüldü. Kul tek başına bir şey ifade etse de cem olup cemaati oluşturduğu anda kulluk değeri ve manası artar. Bu metaforla yola çıkıldı. Camiyi saran ve üstten alta doğru degrade giden kabukta üst kısımlarda manasız gibi görünen boşluklar ‘kul’u temsil etmektedir. Bunlar birleşip bir bütün oluşturduğunda (cemaat) bir desen/anlam ifade etmektedir. Bu şekilde aslında hem cemaat olmanın önemi vurgulanmış hem de birinci cidarı şeffaf olan caminin ışık kontrolü sağlanmış oldu.”

Karakuş, her sohbetin başında doğal taş türleri, atölye imkanları, güncel teknolojik bilgiler ve taşın işlenmesi konusunda teknik bilgiler verecek.

Etiketler

Bir yanıt yazın