İMİB Doğal Taş Söyleşileri’nin Yeni Konuğu Burak Pekoğlu

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) organizasyonu ile düzenlenen online söyleşi serisinin 2 Temmuz Cuma saat 16:00’daki konuğu mimar Burak Pekoğlu olacak.

Yasemin Şener moderatörlüğünde düzenlenen, alanında uzman akademisyen, mimar ve tasarımcıların konuk olduğu İMİB Doğal Taş Söyleşileri Arkitera’nın YouTube ve LinkedIn hesaplarında canlı olarak yayınlanıyor.

Söyleşi serisinin 2 Temmuz Cuma günü saat 16:00’daki konuğu mimar Burak Pekoğlu olacak. Sohbette, S2OSB Camisi ve Argül Weave projelerindeki doğal taş kullanımı üzerine konuşulacak.

“İşverenin vizyonunu gerçekleştirmek amacıyla tasarım, geleneksel Türk tekstilinde örgülerin büyük dokuma tezgahlarında tek tek dokunmasını model almıştır. Bu motif projede çeşitli tasarım unsurlarının hem farklılıklarını öne çıkartmakta hem de aynı zamanda uyumlu bir bütün yakalamayı başarmaktadır. Materyal paleti sınırlı tutularak tasarımın devamlılığı ve değişkenliği ön plana çıkartılmıştır. Türkiye’nin Burdur şehrinde çıkartılan Afyon’da işlenen Patara beji projenin ön cephesinin dalgalı formunu oluşturmaktadır. Ege bölgesinden gelen koyu kızıl mermer, binanın kaidesini oluştururken, Batı Afrika’dan gelen kızıl kahverengi İroko ağacı örgünün doğramalarını ve iç yüzeylerini oluşturmaktadır. Binanın ön cephesi boyunca yürüyen biri, ışık ve gölgenin gün boyu yaptığı oyunun etkisiyle vurgulanan ritmik örüntülere tanıklık edebilir.”

Etiketler

Bir yanıt yazın