Han Tümertekin, “Mimarinin Doğallığı” Söyleşisi ile Roca Gallery’e Konuk Oldu

Çağdaş mimarinin önemli oyuncuları arasındaki diyaloğu sürekli kılmayı amaçlayan Roca Gallery, “Mimarinin Doğallığı” söyleşisi ile Han Tümertekin'i ağırladı.

Dünyanın en büyük banyo ürünleri üreticilerinden Roca, mimarlık dünyasının profesyonelleri ile diyaloğu teşvik etmek amacıyla kurduğu Roca Gallery‘de alanında uzman isimleri ağırlamaya devam ediyor. Mimari ve tasarım vizyonunu bir üst noktaya taşımayı hedefleyen Roca Gallery, Kasım ayında Han Tümertekin ile mimarın kendi projesi olan “Angelos” üzerine bir söyleşi gerçekleştirdi.

Bademli ilçesinde yer alan organik zeytinyağı fabrikasının tasarım süreçleri ile ilgili konuşan Han Tümertekin; Ege Denizi’nin kıyısında, doğanın kalbinde bir fabrika inşa edip tasarlarken izlediği yoldan, gıda üretimini gerçekleştiren yapıların inşasındaki dinamiklerden bahsetti.

“…Müşterilerim benden hiçbir mekanik müdahale olmadan zeytinyağı üretebilecekleri bir alan istedi. Bu durumda fabrikanın arazideki yeri çok daha önemli bir hal aldı. Tasarımın konsepti ve stratejisi; endüstriyel bir binayı peyzaja empoze etmek yerine nasıl araziye yerleştirebileceğimiz sorusuna dayanıyordu. Yani, ‘Mevcut bitki örtüsüne ve zeytin ağaçlarına dokunmadan ya da zarar vermeden binayı nasıl inşa edeceğiz’ soruları üzerine gittik. Biz de iklim kontrolünü sağlaması, doğal üretim sistemlerine olanak tanıması gibi faktörleri de içine alan bir alan oluşturduk. Müşterimizin üretimde tercih ettiği geleneksel yöntemi inşaat alanında çağdaş yöntemlerle buluşturarak bir kesişme noktası yarattık…”

Roca Gallery, online platformu olan www.rocagallery.com adresinde sektör profesyonellerini konuk etmeye ve farklı konuları işlemeye devam edecek.

Etiketler

Bir yanıt yazın