Gelibolu Tarihi Milli Parkı Yeni Şehitlik Alanları Tasarımları Fikir Yarışması İptal Edildi

Yarışmacılara gönderilen eposta ile duyurulan iptal kararının gerekçesi olarak kurumlar arası devir işlemi gösterildi.

Geçtiğimiz günlerde ön seçim sonuçları açıklanan Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı Yeni Şehitlik Tasarımları Fikir Projesi Yarışması Çanakkale İl Özel İdaresi tarafından iptal edildi.

Yarışmacılara eposta yolu ile bildirilen iptal kararının tam metni şu şekilde;

“İlimiz sınırları içinde yer alan ve Ülkemiz tarihinde önemli bir yer tutan Çanakkale Savaşının geçtiği coğrafyayı kapsayan Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı ile ilgili faaliyetler Orman ve Su İşleri Bakanlığının güdümünde yürütülmekte idi. Bu kapsamda Valiliğimizce milli parkın gelişimine ve yeni nesillere sağlıklı bir biçimde aktarılmasına, ziyaretçilerin rahat bir şekilde bölgeyi gezmelerine yönelik, ülkemiz mimar, mühendis ve akademisyenlerinin katkılarıyla çok değerli çalışmalar yürütülmüştür.

Eski bilgi ve belgelere dayanılarak bugüne değin ortaya çıkarılmamış birçok şehitlik bulunarak ihya edilmiş ve tüm ulusumuzu ilgilendiren bu çalışmalara yönelik ulusal fikir projesi yarışması değerli jüri üyelerimizin katkılarıyla düzenlenmiştir. Ancak Milli Parkın yönetimiyle ilgili Bakanlar Kurulunca yeni bir kanun tasarısı hazırlanarak, ilgili komisyonca uygun görüşülmüş ve görüşülmek üzere Türkiye Büyük Millet Meclisine sevk edilmiştir. Söz konusu tasarı Milli Parkın yönetiminin bağlı bulunduğu Orman ve Su İşleri Bakanlığından alınarak, kurulması planlanan “Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı” na devrini öngörmektedir.

Milli Parkla ilgili çalışmaların bir program ve eşgüdüm içinde yürütülmesi önem arz ettiğinden, Valiliğimizce çalışmalarına başlanılan fikir projeleri yarışmaları, Başkanlığın kurulmasından sonraki bir tarihe ertelenmiştir. Başkanlığın kurulmasını müteakip, yarışma süreci kaldığı yerden aynen devam edecektir.

Bilgilerinizi rica ederim.”

Etiketler

Bir yanıt yazın