Geleneksel ve Çağdaş Yapım Tekniklerini Buluşturan Proje

Ciclostile Architettura, geleneksel ve çağdaş teknikleri bir potada eriterek eski bir yapıyı yeniledi.

Podere Navigliano, Ciclostile Architettura’nın kırsal alanda tasarladığı üçlemenin (Ca ’Inua ve sanatçı Francesca Pasquali’nin atölyesi) bir parçası.

Bologna merkezli mimarlık ofisi, bina tasarlarken bulunduğu bölgenin geniş kültürel ve maddi mirasından yararlanıyor bunun da bir gereklilik olduğuna inanıyor. Ciclostile Architettura, projelerinde geleneksel işaretleri ve unsurları çağdaş bir dokunuşla yeniden yorumluyor.

Siena’nın Crete Senesi bölgesindeki proje, üç katlı 600 metrekarelik bir çiftlik evinin yenilenmesini kapsıyor. Çevresel, tarihi ve maddi koşullara dikkat etmek projenin kaçınılmaz başlangıç noktasını oluşturuyor.

Zemindeki malzeme seçimi ve konumlandırılması muhtemelen stüdyonun hassasiyetini en iyi temsil eden karar. Zemin katta, dövülmüş toprak zemini toplayan ve yeni işlevlere uyum sağlayan bir reçine zemin seçilmiş; yaşam alanında eski karoları toparlayıp birleştirerek orijinal deseni yorumlayan pişmiş toprak bir zemin bulunuyor; yatak odalarında, geri kazanılmış ahşaplarla zemin tasarlamak için aynı yöntem kullanılmış.

Çelik yapı elemanları, COR-TEN’den merdiven, şömine ve bazı mobilyalar iç mekanın dikkat çeken unsuları. Kendilerini mevcut binayla kamufle etmek istemeyen ancak müdahalenin çağdaş doğasını yansıtan yeni unsurlar….

Tüm cepheler orijinal olarak kullanılan kireç ile restore edilmiş. Yapısal nedenlerle sadece ana giriş duvarı yeniden inşa edilmiş.

Etiketler

Bir yanıt yazın