Permakültür İlkelerini İzleyen Kırsal Bir Ev

Ciclostile Architettura, İtalya’nın Bolonya şehrinin Marzabotto bölgesinde bulunan bir kır evini permakültür ilkelerini izleyerek yeniden tasarladı.

Bir çiftçinin eski evinin yıkılması ve yeniden inşası Bologna merkezli ofise kırsal mimariyi çağdaş bir şekilde yeniden yorumlama fırsatını sunmuş.

Bologna’nın tepelerinden birinde bulunan eski ev, ofis tarafından yenilenerek çağdaş bir yapıya dönüştürülmüş. Proje, permakültür fikrine, yani “doğal çevreye zarar vermeden tüm kaynakları en iyi şekilde kullanan entegre, sinerjik bir sisteme” dayanıyor.

Ofis “Ca’Inua olarak isimlendirilen projedeki bu sistem müşterinin tarımsal faaliyetleri için benimsediği, arazide kolayca uygulanabilen genel ilkelerdir” diyor.

Projenin taş temeli için eski evin yıkımından çıkartılan taşlar yeniden kullanılmış. Çapraz lamine ahşap panellerden oluşturulan yeni bina ise taş yapı üzerine nazikçe oturtulmuş. Panel kaplamasında bölgeye bağlı bir teknik olan ve dünyanın farklı bölgelerinde de uygulanan ahşap eskitme tekniği kullanılmış.

Yapının içinde yaşam alanının zemininde kullanılan çimento, banyolardaki mozaikler gibi sert yüzeyler ile ve zemin ve duvar kaplaması olarak kullanılan köknar ağacı gibi yumuşak yüzeyler arasında bir diyalog kurulmuş. Bu zıtlıklar, kırsal yaşamın özünü ve sadeliğini hatırlatıyor. Yapıda kullanılan her öğe belirli bir ihtiyaca cevap verecek şekilde optimize edilmiş ve malzeme aracılığıyla da uygulanmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın