Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kapalı Spor Salonu Mimari Fikir Projesi Yarışması Sonuçlandı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile TMMOB Mimarlar Odası Gaziantep Şubesi işbirliğiyle düzenlenen "Kapalı Spor Salonu Mimari Fikir Projesi Sergisi ve Ödül Töreni"nde dereceye girenler ödüllerini aldı.

Metin Sözen Eğitim ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen ödül törenine Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Mimarlar Odası Gaziantep Şube Başkanı Sıtkı Severoğlu, jüri üyeleri, yarışmacılar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yarışmada dereceye girenlere ödüllerinin verilmesinin ardından Kapalı Spor Salonu Fikir Projesi Sergisi’nin açılışı yapılarak sergi gezildi.

Ödül töreni öncesinde konuşma yapan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yapacakları her işte birlikte hareket etmek, herkesin görüş ve önerileri doğrultusunda gelecek planlaması yapmak ve bittiği zaman gelecek süreçte herkesin katkısının bulunduğu bir Gaziantep’i inşa etmek gibi amaçlarının olduğunu söyledi. Katılımcılığı sonuna kadar destekleyerek ve bu şehrin yetiştirdiği insanları bu şehrin yönetiminde ve projelerinde söz sahibi yapmaya devam edeceklerini belirten Fatma Şahin, “Bu çalışma neden önemli? Çünkü şehre baktığınız zaman çok genç bir nüfusu var. Genç nüfusu yarına hazırlayabilmemiz için eğitim en önemli odak noktamız. Ama spor ve spor alt yapısı bu şehirde çok daha kuvvetli olması lazım. Şehri uluslararası boyuta götüreceksek bu alanları çok kuvvetlendirmemiz lazım. Burada da alt yapıyı çözmemiz lazım. İşte bunu yaparken, bu şehrin sporla ilgili alanlarını yaparken, nasıl yapacağız, yalnızca bir proje üzerinden hemen bir spor salonu yapabilirdik; ama bu şehrin gücünü, insan gücünü, mimari alt yapısını, yerel gücünü nasıl kullanacağız ve sporla yapmaya çalıştığımız hedefe nasıl ulaşacağız. İşte bugün yapmaya çalıştığımız bu çalışmanın temel felsefesi budur” şeklinde konuştu.

Mimarlar Odası Gaziantep Şube Başkanı Sıtkı Severoğlu ise, daha yaşanabilir bir Gaziantep için Büyükşehir Belediyemizle birlikte bu kente katkı koyabilmenin, Gaziantep’in daha yaşanabilir bir kent olması konusunda görevlerinin olduğunu açıkladı.

Gaziantep’te mimar sayısının her geçen gün arttığına değinen Severoğlu, “Gaziantep’te 3 tane Mimarlık Fakültemiz var. Bu fakültelerimiz bu yıl mezun verdiler. Her yıl da mezun vermeye devam edecekler. Kapalı bir spor salonumuz vardı. Burası yıkılmak durumunda kaldı. Onun yerine Büyükşehir Belediyemiz yeni bir spor salonu yaptırıyor. İlk olarak bu projeyle ilgili bir fikir yarışması tertip ettik. Ben sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza bu konuda arkamızda durduğu için, bu kentin mimarlarının yanında olduğu için kendisine çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Etiketler

1 Yorum

Bir yanıt yazın