Eski Çelik Fabrikası Kış Olimpiyatları İçin Kayakla Atlama Alanına Dönüştürüldü

Çin mimarlık ofisi TeamMinus, Pekin 2022 Kış Olimpiyatları'ndaki Big Air* etkinlikleri için eski bir çelik fabrikasının sahasında kayakla atlama alanı tasarladı.

Big Air* etkinliklerinin, dünyadaki ilk kalıcı mekanı olarak oluşturulan 60 metre yüksekliğindeki kayakla atlama alanı, olimpiyatlarda kayak ve snowboard yarışmalarına ev sahipliği yapacak.

60 metre uzunluğundaki yapı, geleneksel kayakla atlamadan ziyade Big Air etkinliklerinde kullanılmak üzere tasarlandığından farklı bir forma sahip.

Sporcuların atlamanın zirvesine ulaşması için içinde bir asansör bulunan bir kolon üzerinde yükselen yapı, üç ayrı bölümden oluşuyor. Eğimli uzun bir bölüm, ardından kalkış rampasının bulunduğu daha düz bir orta bölüm ve son olarak daha kısa eğimli bir iniş alanı.

İniş alanının etrafına 2.500 daimi koltuklu beton oturma alanları inşa edilmiş. Olimpiyatların kapasitesi ilave çelik oturma alanlarıyla artırılmış. Big Air Shougang, eski çelik fabrikalarını yeniden geliştirme planının bir parçasını oluşturuyor ve Olimpiyatlar için diğer birkaç bina da yenilenmiş.

Yakındaki Oksijen Fabrikası kompleksi, seyirciler için giriş binası olarak kullanılırken Pekin 2022 Organizasyon Komitesi, 2017 yılında merkezini sahadaki dönüştürülmüş bir demir cevheri depolama kulesine taşımış.

Sanayi alanın daha geniş kapsamlı gelişiminin bir parçası olarak, bir konferans merkezi, su parkı ve müze ile birlikte çok sayıda ofis bloğu inşa edilecek.

*Yarışmacının motokros motosikleti/kaykay/snowboard veya çift kayak gibi bir aracı bir tepeden veya rampadan aşağı sürdüğü ve çok büyük bir kalkıştan sonra havada hareketler yaptığı yüksek yaralanma riski olan bir spor disiplini.

Pekin’deki 2022 Kış Olimpiyatları İçin Tasarlanmış Bir Sürat Pateni Stadyumu: Ice Ribbon

Etiketler

Bir yanıt yazın