Eko-sürdürülebilir 3B Baskı Yapı: TECLA

İtalya’nın öncü 3B baskı firması WASP, aynı anda çalışan birden fazla 3B yazıcıyla basılan ve doğal malzemelerle inşa edilen, ilk ve benzersiz TECLA (Technology ve Clay) yapısının baskı aşamasını tamamladı.

WASP ve MC A – Mario Cucinella Architects tarafından tasarlanan yenilikçi yaşam modeli, tamamen yeniden kullanılabilir, geri dönüştürülebilir malzemelerle oluşturulan; yerel toprak kullanılarak inşa edilen; karbon sıfır, her türlü iklime ve ortama uyarlanabilen yeni bir döngüsel konut.

Yeşil ekonominin geleceği için en teşvik edici ve aynı zamanda en eski malzemelerden olan ham toprağın kullanımı 3B baskı için gerçek bir zorluk teşkil ediyordu.

TECLA projesi, yerel hammaddelerin değerini dijital tasarımla güçlendirerek binalar ve yeni yerleşim yerleri için benzeri görülmemiş bir perspektif sunuyor. Çift kubbe çözümü, strüktür, çatı ve dış cephe kaplamasının rollerini aynı anda üstlenmeyi mümkün kılarak yapıyı her yönden yüksek performanslı hale getiriyor.

Çömlekçi yaban arısından ilham alan WASP, 2012’den beri döngüsel ekonomi ve dijital üretim ilkelerine dayalı inşaat süreçleri geliştiriyor. WASP, 2021’den beri piyasada bulunan, ilk çok yazıcılı Crane WASP sistemi ile mümkün olan en kısa sürede ve en sürdürülebilir şekilde 3B baskılı evler üretiyor. Crane WASP, tekil ve hatta daha kapsamlı mimari çalışmaları iş birliği içinde oluşturmak için tasarlanmış dünyanın ilk modüler ve çok düzeyli 3B yazıcısı. Her bir yazıcı biriminin 50 metrekarelik bir baskı alanı var ve bu sayede birkaç gün içinde herhangi bir şekle sahip bağımsız yaşam modülleri inşa etmeyi mümkün kılıyor.

TECLA, aynı zamanda birden fazla Crane WASP iş birlikçi yazıcı kullanılarak inşa edilen ilk eko-habitat ve 3B teknolojisinin, inşaat sürecini optimize ederek, insan ve enerji kaynaklarının kullanımını en aza indirerek binalar oluşturabildiğinin göstergesi.

Etiketler

Bir yanıt yazın