3 Boyutlu Baskı Yöntemiyle Kurulan Ekolojik Konut Modeli

3D baskı konusunda uzman olan Mario Cucinella Architects ve WASP, 3 boyutlu baskı yöntemiyle kurulacak yaşam ortamı için bir prototip olan TECLA’nın yapımına başladı. İtalya’nın Bologna kenti yakınlarında yapım aşamasında olan proje, nüfus artışı ve uygun fiyatlı barınma eksikliği gibi toplumsal meselelere çözüm arıyor.

Yerel araziden alınmış, tamamen yeniden kullanılabilir, geri dönüştürülebilir malzemeler kullanılarak oluşturulan TECLA, “ekolojik barınmaya doğru ilerleme” olarak tanımlanan yeni bir dairesel konut modeli.

Mühendisliği ve inşası WASP tarafından yapılan, Mario Cucinella Architects tarafından tasarlanan TECLA, yerel olarak üretilmiş kil -binayı etkin şekilde sıfır atık haline getirecek çözünebilir ve geri dönüşümlü bir malzeme- kullanılarak tamamı 3 boyutlu baskı yöntemiyle yapılan ilk ev olacak. TECLA, hiç olmadığı kadar büyük bir ölçek kapsamı sunan çok sayıda ortak 3D yazıcı kullanılarak inşa ediliyor.

Birçok ortama uyum sağlamak için inşa edilen habitat, WASP’nin, yerel malzemeler, doğal geri dönüştürülmüş malzemeler veya standart inşaat malzemeleri kullanarak konutlar inşa etmek için ürettiği The Maker Economy Starter Kit kullanımıyla kendi kendini üretmeye de uygun. The Maker Economy Starter Kit her yere kurulabiliyor. Bu teknoloji sayesinde toplanan tüm bilgiler birkaç kez çoğaltılabiliyor.

Bu yaklaşım ile endüstriyel atıkların sınırlanması ve ulusal ve yerel ekonomileri güçlendirmeyi amaçlayan ve böylece toplulukların refahını artıran sürdürülebilir bir model sunması hedefleniyor.

2019 Eylül ayında yapımına başlanan TECLA’nın 2020 yılının başlarında tamamlanması bekleniyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın