Edirne’de Cumhuriyet’in 100. Yılına Özel Anıt Dikilecek

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Cumhuriyet'in 100. kuruluş yılına özel '100. Yıl Anıtı' yapılacağını duyurdu.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan tarafından yapılan yeni bir duyuruda 100. Yıl Anıtı inşa edileceği bildirildi.

Edirne Belediye Meclisi’nin Aralık ayı toplantısı Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılırken, toplantıda, 100. Yıl Anıtı’nın yapılmasını içeren 11 maddelik teklif oy birliği ile kabul edildi.

Edirne’ye 100. Yıl Anıtı’nın çok yakışacağını söyleyen Belediye Başkanı Gürkan, şu ifadeleri kullandı:

“Gerçekten de muhteşem bir yüzyıl. Türk milleti Cumhuriyet çatısı altında eşit ve özgür bireyler olmayı yaşadı, öğrendi. Cumhuriyetimizin 100. yılında, gelecek nesillerin gururla ve onurla hatırlayacağı Cumhuriyetin 100. Yılı Anıtı yaptırılmasını arzu ediyoruz. Bununla ilgili bir jüri oluşturmak, bir fikir projesi yarışması düzenlemek ve ardından yapımını tamamlayarak, 29 Ekim 2023’te Cumhuriyetimizin 100. yılında hep beraber açılışını yapmak isteriz. Tıpkı Kurtuluşunun 100. Yıl Anıtı’nda olduğu gibi.”

Söz konusu 100. Yıl Anıtı’nın inşası için uzman kişilerin yer seçimi ve proje değerlendirmesi yapılacağını belirten Gürkan, incelemelerden sonra çalışmalara başlanacağının altını çizdi.

Edirne Belediyesi, Edirne’nin kurtuluşunun 100. yılı için Hıdırbağlık Yolu Sokak üzerinde 550 metrekarelik alana Kurtuluş Anıtı da dikmişti. 25 Kasım’da törenle açılan anıt, kadın ve bayrak heykeli, meşaleli genç figürü ve kurtuluş mücadelesini anlatan rölyefleri içeriyordu.

25 Kasım 1922-2022 Edirne’nin Kurtuluşunun 100. Yılı Anıtı Fikir Projesi Yarışması

Kaynak
Etiketler

Bir yanıt yazın