EAA-Emre Arolat Architects 4 Projesiyle Dünya Mimarlık Festivali Finallerinde

EAA-Emre Arolat Architects "The World Building of the Year 2011"de 2 farklı kategoride 4 projesiyle finale kaldı.

Londra merkezli EMAP Media Group tarafından 2-4 Kasım tarihleri arasında Barcelona’da gerçekleştirilecek olan Dünya Mimarlık Festivali (WAF) kapsamında düzenlenen ve mimarlık dünyasının en önemli ödüllerinden biri olarak kabul edilen “The World Building of the Year 2011″de 2 farklı kategoride 4 projesiyle finale kaldı. EAA aynı zamanda festivalin bu seneki finallerinde en çok projeyle yarışma hakkı kazanan Türk mimarlık ofisi oldu.

EAA-Emre Arolat Architects’in Bodrum Vicem Yalıları projesi “Geleceğin Projeleri / Konut” kategorisinde, Sancak Camii projesi “Geleceğin Projeleri / Kültür Yapıları” kategorisinde, Antakya Otel projesi “Geleceğin Projeleri / Ticari Yapılar” kategorisinde ve Yalova Raif Dinçkök Kültür Merkezi yapısı “Kültürel Yapılar / Galeriler” kategorisinde festival bünyesinde finallerde yarışacak.

Bodrum Vicem Yalıları Projesi

59 ülkeden toplam 704 proje katılımı ile bugüne kadarki en yüksek başvuru sayısına ulaşan Dünya Mimarlık Festivali’nde, aralarında Will Alsop, Peter Cook, Odile Decq, Michel Rojkind ve Michael Sorkin gibi mimarlık dünyasının önde gelen isimlerinin bulunduğu jüri, her kategorinin birincisini seçerek “Best in Show” ile ödüllendirecek; ardından da kategori birincileri “The World Building of the Year 2011” ödülü için yarışacak.

Festivalde bu sene ilk kez “Halkın Seçimi Ödülü” de verilecek. İsteyenler 28 Ekim 2011 tarihine kadar http://openbuildings.com/peoples_choice/waf/leaderboard adresinden oy kullanabilecek.

Aynı zamanda mimarlığın güncel konularının sergi, seminer ve panellerle ele alınacağı festivalin büyük ödülü 4 Kasım 2011, Cuma günü Barcelona’da gerçekleştirilecek törende açıklanacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın