Duravit, Banyoyu Yeni Bir Deneyim Düzeyine Çıkarıyor

Duravit'in ISH Frankfurt Fuarı'nda paralel olarak iki senede bir düzenlediği Duravit Design Days, firmanın Hornberg'deki merkezinde gerçekleşti.

Duravit’in yeni ürün serilerinin tanıtıldığı toplantıda Duravit AG’nin CEO’su Frank Richter, Uluslararası Şatış Direktörü Albrecht von der Groeben ve Duravit Almanya Satış Direktörü René Müller sunumları gerçekleştirdi. Ürün sunumlarına, Alman Beat Box ekibi Acoustic Instinct (Julian Knörzer ve Paul Brenning) ile Parisan’ın şarkıları ile renk kattı.

“Temellere Odaklanmak”

Toplantıda ilk olarak sözü alan Frank Richter, Duravit Design Days boyunca 62 ülkeden 1.500’den fazla kişinin merkezlerini ziyaret ederek yeni ürünler hakkında bilgi edindiğini söyledi. Bu seneki ürünlerin ortak temasının “Temellere Odaklanmak” olduğunu belirten Richter, Happy D.2 (Sieger Design), önceki ismi Duraplus olan Durastyle (Matteo Thun), X-Large (Sieger Design) ve Starck 2 (Philip Starck) hakkında kısa bilgiler verdi.

Daha sonra sırayla sahneye çıkan Albrecht von der Groeben, René Müller ve Frank Richter yeni ürün serilerindeki değişimlerden ve müşterilerin beklentilerini ne ölçüde karşılayacak olmalarından söz ettiler.

Örneğin:

  • Sieger Design tarafından tasarlanan X-Large Mobilya Serisi, sınırsız kombinasyon imkanı, oteller ve küçük mekanlar için mükemmel bir çözüm olanakları sunuyor.
  • Matteo Thun tarafından tasarlanan Durastyle olabildiğince kullanışlı ürünleri ulaşılabilir fiyatlara sunuyor.
  • Philip Starck’ın yeniden ele aldığı Starck 2 serisi ise organik ve akıcı özellikleri ile öne çıkıyor.

Toplantının bitmesinin ardından, firmanın showroomunda ürünler hakkında tek tek bilgi verildi.

Zamansız Tasarım Happy D.2


Sieger Design tasarımları X-Large önünde

Duravit’in Sieger Design ile 80’lerin ortasında başlayan tasarım yolculukları Happy D.2 bir başka bir boyuta geçiyor.

Dieter Sieger tarafından tasarlanan bol ödüllü Happy D, oğulları Michael ve Christian Sieger tarafından yeniden tanımlanarak, geleceğe taşınıyor.

Ürün lansmanlarının ardından Türk basın mensupları ile buluşan Sieger Design, zamansız tasarımları hakkında yönetilen soruları yanıtladılar.

Tasarım sürecinin nasıl işlediği konusunda yöneltilen soruya, “Tasarımın ilk çizgilerinin her zaman kağıt üzerinde ortaya çıktığını, daha sonra bilgisayara aktarıldığını belirten ekip bu aşamadan sonra 1,5-2 sene boyunca aynı tasarım üzerinde kafa yorduklarını” belirttiler.

Yeni bir tasarımm yapmak mı daha zor yoksa mevcut bir tasarımı yenilemek zor şeklindeki soruya, “yeni bir tasarım yapmanın, konsept geliştirmenin her zaman daha zor olduğunu” söylediler.

Gelecekteki tasarım trendleri konusunda neleri öngördükleri konusundaki soruya ise yeni nesil akıllı telefon ve bilgisayarlardan örnek vererek “tasarımda işlevsellik ve dayanıklılık yanında haffiflik, basitliğin önemli olduğunu” belirttiler.


Duravit Satış ve Pazarlama Müdürü Ufuk Algıer, Duravit Türkiye Genel Müdürü Müfit Ülke ve Sieger Design

Yeni Seriler UNICERA 2013’te

Duravit’in yeni serileri 27 Şubat-3 Mart 2013 tarihleri arasında düzenlenen UNICERA Fuarı’nda 8. Salon 908 No’lu Stand’da görülebilir.

Etiketler

Bir yanıt yazın