Doğanın Ortasında Konforlu Bir Kabin

İlk kez 2019 yılında "LUMIPOD" isimli kavisli prefabrik kabin konseptini tanıtan Fransız LUMICENE şirketi, ‘LUMIPOD 6’ modelinin üretimine başladı. Yeni yapı, özel bir müşteri için Cenevre Gölü'nün yanında inşa edilen orijinal projenin daha büyük bir versiyonu olarak şekilleniyor.

LUMIPOD 6, iç ve dış mekan arasındaki sınırı ortadan kaldırmayı amaçlayan LUMICENE’nin patentli, kavisli ve ters çevrilebilir pencere konsepti etrafında tasarlanmış.

Kabin, vida temelli kazıklar üzerine konumlandırılarak çevreye olan etkisini en aza indirecek şekilde tasarlanmış. Yapı iki yarım prefabrik modülden oluşuyor, kurulacağı alana karayolu veya deniz yoluyla taşınarak, iki gün içinde yerinde monte edilebiliyor ve iz bırakmadan demonte edilebiliyor.

Şirketin patentli pencere sisteminin 6 metrelik versiyonu etrafında inşa edilen 26 metrekarelik iç mekan, lüks bir otelinkiyle karşılaştırılabilecek bir düzen ve deneyim sunuyor. Kabinde bir yatak odası, bir mutfak ve yemek alanı ile bir banyonun yanı sıra gömme bir gardırop bulunuyor. Her ayrıntı minimalist bir konfigürasyon etrafında planlanırken kullanılan malzemelerin kalitesinden ödün verilmemiş.

Zeminler ve duvarlar seramik, doğramalar ise doğal meşe kaplama ile özel olarak üretilmiş, tavan panelleri ise yün keçe ile kaplanmış. Kabin, konforu en üst düzeye çıkarmak ve doğayla yeniden bağlantı kurmanın benzersiz deneyimini sunmak için akıllı ev sistemi ile donatılmış. Motorlu kavisli bir perde, cam yüzeyin tamamını kaplayarak gerektiğinde gün ışığını engelliyor.

Morris + Company’den Prefabrik Şirketi phäbb İçin Modüler Konut Sistemi

 

Etiketler

Bir yanıt yazın