Doğal Taştan Minyatür Ev Koleksiyonu: The Village

Toskana merkezli ürün ve tasarım stüdyosu Salvatori, "evin özünü yakalayan" doğal taştan yapılmış, minyatür evlerden oluşan The Village isimli bir seri çıkardı.

Kore

Seride arasında Kengo Kuma, John Pawson, Yabu Pushelberg ve Patricia Urquiola gibi tasarımcıların doğal taş kullanarak tasarladıkları hayali, minyatür evler bulunuyor.

Sürekli büyüyecek koleksiyonun ilk parçaları, Patricia Urquiola ve Yabu Pushelberg’in tasarımları olan Kore ve Assembly.

Patricia Urquiola, Kore ismini taşıyan tasarımında, Yunan heykellerinden ilhamla Rosa Portogallo mermeri (Alma) ve traverten (Petra) kullanmış.

“Köydeki iki tür ev olan Petra ve Alma, ev sıcaklığını ve yakınlığını çağrıştırıyor. Vadesi dolmuş, iki farklı dünyayı, ancak tamamlayıcı estetiği temsil etmek istedim.”

Assembly

Yabu Pushelberg’in Assembly koleksiyonu ise (bireyi, topluluğu ve onların kesişimini temsil eden üç parçadan oluşan) üst üste dizilmiş öğeler ve pencere benzeri bir açıklıkla karakterize edilen kompozisyonlar içeriyor.

Salvatori’nin CEO’su Gabriele Salvatori, koleksiyona yer alan her mimar ve tasarımcının tasarım duyarlılıkları, minyatür konseptini ve ideal ev fikirlerini keşfetme yetenekleri nedeniyle özel olarak seçildiğini açıkladı. Tasarım serisi bir sergiyle sonuçlanacak. Serginin detayları henüz ortaya çıkmamış olsa da The Village ile “bugünkü dünya olan küresel köyün özünü yakalayan çok kültürlü bir ev koleksiyonu” oluşturulması hedefleniyor.

AMORF Doğaltaş Proje ve Tasarım Yarışması 2022

Etiketler

Bir yanıt yazın