Deniz ve Kentsel Atıklar İçin Atık Yönetimi Merkezi: Oslo Løa

Deniz ve Kentsel Atıklar İçin Atık Yönetimi Merkezi: Oslo Løa

Snøhetta, 2020'de Nordic Ocean Watch ile birlikte ve Oslo Kentsel Çevre Ajansı tarafından finanse edilen, deniz atıklarının yaşam üzerindeki etkisi hakkında halka açık yeni bir merkez tasarlamıştı. Bilgi merkezi, deniz çöplüğüne toplu çözümler bulmak için ilham verici bir merkez görevi gördü ve bugün, bu merkezden ilk pilot proje olan Oslo Løa doğdu.

Oslo Løa isimli yüzer pavyon, Arkitekturog designhøgskolen i Oslo (AHO)’dan mimarlık yüksek lisans öğrencileri tarafından tasarlandı. Proje, çevre kolektifi Nordic Ocean Watch adına, 22 kamu ve özel ortakla birlikte yürütüldü.

Oslo Løa, hem deniz hem de kentsel atıklar için bir geri dönüşüm ve atık yönetimi merkezi olarak hizmet verecek. Amaç, vatandaşlara, şirketlere ve politikacılara zorlukları uygulamalı olarak deneyimleyebilecekleri ve çözümün bir parçası olabilecekleri bir yer sağlamak.

Pavyon, Haziran’dan Ekim’e kadar, Langkaia boyunca, Deichman Bjørvika ve Opera’nın önünde deneyimlenebilecek. Okullar, fiyordun aktif kullanıcıları ve şirketler deniz atıklarını ayırmaya, kaydetmeye ve bu şekilde çözümün bir parçası olmaya davet ediliyor. Yoldan geçenler ve izleyiciler projeyi dijital olarak deneyimleyebilecekler.

Geçici bir pavyon olan Oslo Løa’da öğrenciler tüm unsurları yeniden kullanılabilir şekilde düzenlemişler. Ek olarak, ölçeklendirilebilecek veya dünyanın başka bir yerinde kolayca yeniden yapılabilecek bir de tasarım kılavuzu geliştirmişler. Deniz yüzeyinden ilham alan cepheler ve çatı, balıkçılık endüstrisinden geri dönüştürülen halatlardan kalıplanarak yapılan plastik levhalardan oluşuyor.

Plastik ve Deniz Çöpü Bilgi Merkezi

Etiketler

Bir yanıt yazın