cube berlin: Heykelsi ve İkonik Bir Bina

Danimarka mimarlık firması 3XN tarafından tasarlanan cube berlin açıldı. 3XN'in kurucusu Kim Herforth Nielsen 17 Haziran'da T Buluşmaları kapsamında konuğumuz olacak.

cube berlin, öncü akıllı ofis teknolojilerine sahip, bağımsız, heykelsi ve ikonik bir bina. Berlin’in kalbinde, Washingtonplatz’da bulunuyor. Berlin’in yeni gelişen kamusal alanlarından biri olan bu bölge, sürdürülebilirlik, tasarım, sayısallaştırma ve konfor konusundaki en son gelişmeleri sergiliyor.

cube berlin, Spreebogen’in hemen yanındaki yeni bir kentsel bölge olan Europacity masterplanının ayrılmaz bir parçası.

3XN’in ana amacı, meydanın siluetine katkıda bulunacak bir bina yaratmak oldu. 3XN birinci sınıf ofis alanları sağlarken diğer binalar ile ilişki kurmak istiyordu. Bu proje, binaların çevreleriyle etkileşime girmesi için yeni yollar keşfederken Berlin silüetine yeni bir değer sunuyor.

Dışarıdan soyut, modern bir heykele benzeyen küp şeklindeki binanın görünümü ışığın nasıl düştüğüne bağlı olarak sürekli değişiyor.

Tamamen cam ile kaplı cube berlin, genel kanaatin aksine, çift cidarlı ve ozmotik cephesindeki öncü uygulamalar neticesinde yüksek enerji verimli.

Etkinliğe Kayıt

Şişecam Düzcam’ın “Mimarinin Şeffaf Yüzü” sloganıyla başlattığı, Arkitera Mimarlık Merkezi iş birliğiyle düzenlenen mimarlık etkinliği T Buluşmaları’nın beşinci konuğu Danimarka merkezli 3XN’nin kurucusu ve yönetici ortağı mimar Kim Herforth Nielsen olacak.

Moderatörlüğünü mimar Bilge Kobaş’ın yapacağı etkinlik 17 Haziran Çarşamba günü saat 16:00’dan itibaren Arkitera’nın YouTube ve Facebook hesaplarından canlı olarak yayınlanacak.

Online gösterime kayıt olanlara gösterim saati öncesi hatırlatma gönderilip videonun linki paylaşılacaktır.

Etiketler

Bir yanıt yazın