Çin’de Eğlenceli Bir Kamusal Alan: Magma Flow

100architects tarafından tasarlanmış olan Magma Flow, Çin'in Zhejiang eyaletindeki liman kenti Ningbo'daki yeni inşa edilmiş bir ticari ve yerleşim bölgesinde bulunuyor.

Projenin en karakteristik özelliklerinden biri, ticari caddenin açık ikinci katına yaya erişimi sağlayan büyük merdivenlerin varlığı olmuş. Bu yaya kavşağını düzenleyip hareketli ve göz alıcı bir kamusal alana dönüştürmek için, uzayan merdivenleri kullanarak projeyi zeminin yatay düzleminden ayırmak, görünürlük kazanmak için kilit bir eylem olarak tanımlanmış.

Böylece, daha önce sadece ikinci kata çıkmak için basit merdivenler olarak tasarlanan alanda, farklı seviyelerde birkaç amfi tiyatro bulunan, dinlenmek için platformlara sahip kamusal bir aktivite bölgesi oluşturulmuş. Magmadan ilham alan parlak renklerle tasarlanan gölgelikler, yeni dinlenme alanlarına gölge sağlarken hemen yanında püsküren lavlara benzeyen yukardan aşağı inen kaydıraklar koyulmuş.

Alanın geri kalanında, patlamış büyük bir magma lekesine benzeyen hem çocuklar hem de yetişkinler için renkli ve eğlenceli işlevlerle yaya kavşağında göz alıcı çok işlevli bir bölüm oluşturulmuş.

Bu magmaya benzer alanda gölgeliklerin altına yerleştirilmiş çeşitli oturma ve dinlenme alanlarının yanı sıra mahjong ve tic-tac-toe masaları ve yetişkinler için bir lounge alanı tasarlanmış.

Çocukların keyifli zaman geçirebilmeleri için alan; salıncaklı bir pergola, tahterevalli, kaydırak, tepeler ve tümsekler, tüneller, kum torbaları ve pist boyunca zorlu engellerle donatılmış.

Sonuç olarak yeni ticari ve konut geliştirme bölgesi içerisinde çekici ve eğlenceli öğelerle donatılmış bir kamusal alan hayata geçirilmiş.

Çocuklar İçin Renkli Su Parkı: Seahorse

Kamusal Alanda Sıra Dışı Oyun Alanı: “Kızıl Gezegen”

 

Etiketler

Bir yanıt yazın