Çocuklar İçin Renkli Su Parkı: Seahorse

Marcial Jesús ve Javier Gonzaléz tarafından kurulan Şangay merkezli 100architects, Chongqing'de inşa edilen yeni bir konut kompleksinin ortak kullanım alanı için bir su parkı tasarladı.

Proje, ev sahiplerinin çocuklarının bir araya gelip birbirleriyle etkileşime girmeleri için eğlenceli bir fırsat sunuyor.

Chongqing, Çin’in güneybatısındaki Yangtze ve Jialing nehirlerinin birleştiği yerde bulunan bir şehir. Merkezi hükümetin doğrudan kontrolü altında, 30 milyondan fazla nüfusu ile aynı zamanda bağımsız bir idari belediye olan Chongqing’in, 82.403 kilometrekarelik yüzölçümü onu dünyanın en büyük şehri haline getiriyor. Şehrin sadece merkezi kentsel alanında 6,6 milyon kişi yaşıyor.

Açıkçası, bu tür bir kentsel bağlamda, özellikle insanların, çocukların, psikolojik ve fiziksel refahı için sakin ve uyumlu bir etkileşim alanı gerekli. Marcial Jesús ve Javier Gonzaléz tarafından kurulan Şangay merkezli firma 100architects tarafından yeni bir konut kompleksinin ortak kullanım alanı için tasarlanan Seahorse su parkı projesi bu ihtiyaca bir cevap niteliğinde.

Sitenin ortak alanları site sakinlerinin çocukları için eğlenceli ve sosyal etkileşimi teşvik etmeyi amaçlayan bir yüzme havuzu bölgesini içeriyor.

Su parkı denizatı şeklindeki gömme bir alanın etrafında düzenlenmiş. Denizatı şekli, üzerinde oynayan çocuklar ve çevredeki konutlar tarafından kolayca ayırt edilebiliyor. Bu gömme platformun içerisinde aynı renk paleti ile standartlaştırılmış su oyunları alanları ve su fıskiyeler yer alıyor. Denizatı figürünü çevreleyen alanlarda ise tamamen zıt renklerle tasarlanmış klasik bir oyun alanı bulunuyor. Bu alan ise suya taş atıldığında oluşan dalgalanmaları anımsatan dairesel bir şekilde tasarlanmış.

Ortaya çıkan parkın görüntüsü, merkezi ortak alanı çevreleyen tüm konut kulelerinden görülebilen, çocuklar için oyun özelliklerinin yanı sıra yetişkinler için gölgeli oturma yerlerini de içeren renkli, göz alıcı bir alan haline gelmiş.

Etiketler

Bir yanıt yazın