Çılgın proje II Yeni Ankara

Başbakan Erdoğan Ankara'nın çılgın projelerini açıkladı. Başkent'e 500 bin nüfuslu yeni bir şehir kurulacak. Ulus, gecekondulardan temizlenecek. Kızılay yenilenecek. Uzay merkezi kurulacak. Adalet sarayı, sağlık ve fuar merkezi ile stadyum inşa edilecek.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’dan sonra Ankaralılar’a da müjde verdi. Başkent’e 500 bin nüfuslu yeni bir şehir kurulacağını açıklayan Erdoğan, yeni şehrin imarına seçimlerden hemen sonra başlanacağını belirtti. Başbakan Erdoğan, Güneykent adı verilen proje ile gecekondularda yaşayan vatandaşları bu şehre taşıyabileceklerini söyledi. Başbakan Erdoğan, Ankara’nın savunma sanayi merkezi olacağını da belirterek, “2013 sonunda ATAK helikopteri üretimi başlayacak. Jetler 2022’de üretime girecek. 8 milyar dolarlık savunma sanayi cirosunun en az 6 milyar doları Ankara’daki şirketler tarafından gerçekleştiriliyor” dedi. Başbakan Erdoğan’ın Ankara için açıkladığı mega projelerin bir kısmı seçimden hemen sonra başlayacak. Bir kısmı da 2015-2023 yılları arasında tamamlanacak.

100 MİLYON DOLARA UZAY MERKEZİ: Gölbaşı’na kurulacak Radar ve Uzay Merkezi 100 milyon dolarlık yatırımla gerçekleştirilecek. 2 yıl içinde faaliyete geçecek merkezde askeri ve haberleşme uyduları üretilecek.
İKİ ŞEHİR HASTANESİ: 7 bin yatak kapasiteli Keçiören Etlik ile Bilkent’e 2 milyon 800 bin metrekare büyüklüğünde iki şehir hastanesi yapılacak. Hastanede 2 genel, 19 ihtisas hastanesi olacak.
METRO TAMAMLANACAK: Kızılay-Çankaya, Batıkent, Keçiören ve Sincan metro hatları tamamlanacak. Kızılay-Akyurt Fuar Alanı ve Havaalanı’na yeni bir raylı sistem inşa edilecek.
BİLİM MERKEZİ OLACAK: Yıldırım Beyazıt Üniversitesi uluslararası bilim merkezi olarak büyütülecek. Öğrencilerin yüzde 25’i dünya ülkelerinden toplam 25 bin öğrenci kapasiteli olacak.
YENİ STADYUM YAPILACAK: 45 bin seyirci kapasiteli futbol stadı yapılacak. Stadın çevresinde spor tesisleri de olacak.
MODERN ADLİYE SARAYI: 300 bin metrekarelik alana modern adliye sarayı yapılacak.

Mega projeler geliyor
DEV FUAR KURULACAK: Akyurt İlçesi’ne 1 milyon 800 bin metrekare alan üzerine kurulu bir fuar merkezi inşa edilecek. Hıdırlıtepe’de din inanç ve tarih müzesi inşa edilecek.
HAYVANAT BAHÇESİ: Ortadoğu’nun en büyük hayvanat bahçesi 1 milyon 700 bin metrekare alanda kurulacak.
MİLLİ BOTANİK PARKI: Eskişehir Yolu üzerindeki Atatürk Orman Çiftliği arazisi üzerine park yapılacak. İki bin dekar üzerine, 83 milyon TL yatırım tutarındaki parkta Türkiye’de yetişen 4 bin bitki olacak.
TERMAL TURİZM MERKEZİ: Kızılcahamam, Haymana, Çubuk, Çamlıdere, Güdül, Ayaş ve Beypazarı’nda yeni termal tesisler kurulacak.

ANKARA-İZMİR 3 SAAT 50 DAKİKA
Kızılay’da bulvar üzerindeki binaların cepheleri yenilenecek. Keçiören-İstanbul Bulvarı arasına inşa edilecek 15 kilometrelik tünel 3 yıl içinde tamamlanacak. Ankara-İzmir arasına yapılacak hızlı trenle mesafe 3 saat 50 dakikaya inecek.

Etiketler

Bir yanıt yazın