CF Møller Architects’ten Kırmızı Tuğla ve Seramik Karo Kaplı Konut

CF Møller Architects, dış cephesi koyu kırmızı tuğla ve seramik karo ile kaplı bir konut projesi tasarladı.

Aarhus’un kuzeyindeki Risskov’da bulunan Villa E, dört çocuğu ve köpeği olan bir çift için tasarlanmış.

261 metrekarelik bina, üçgen çatı profilleri ve rustik malzeme paleti ile 1931’de yine CF Møller tarafından tasarlanan yakındaki Aarhus Üniversitesi’ne atıfta bulunuyor.

CF Møller’in ortağı Klaus Toustrup’a göre tasarımdaki amaç, üniversitenin “yerel malzemelerinin basit ve anlaşılır kullanımını” tekrarlamak olmuş.

“Ev sahipleri, klasik tuğla binaları çok seviyorlardı ve çevreye güzel bir şekilde uyum sağlayacak bir tasarım arıyorlardı.”

CF Møller, arazinin eğimini daha kolay aşmak için binayı dört bloğa bölmüş. Villa E, ikisi kuzey-güney ve diğer ikisi doğu-batı yönünde uzanan, üst üste binen dört üçgen duvarlı hacimden oluşuyor.

Dört bloğun da hem cephesi hem de çatısı elle boyanmış karolar kaplı. Hacimler, değişen kırmızı tonlarıyla, iki tuğla giriş merdiveni ve bir dizi dış terasla eşleşiyorlar.

Bazı bloklar farklı seviyelere yerleştirilmiş. Bu da binanın içinde kademeli bir kat planı oluşturuyor ve bodrum kat ile gömme bir garajın birleşmesini mümkün kılıyor. Yaşam alanlarının çoğu üst zemin katta yer alıyor.

Norveç Kırsalında Görünmez Ev: Villa Aa

 

Etiketler

Bir yanıt yazın