Çevreci, Yeni Nesil Bir Paris Apartmanı

Barrault Pressacco, Paris 18. Bölge'de, ahşap çerçeveler ve hempcrete bloklar kullanılarak inşa edilmiş bir sosyal konut tasarladı.

On beş daire ve iki dükkan içeren yapı, arsanın tümünü kullanarak her iki caddeye de bir cephe sunuyor. Bu şekilde, hem komşu boşluklara karşılık veren, hem de dairelere doğal ışık, manzara ve rüzgar akışı sağlayan iki küçük avlu oluşturuyor.

Proje, Paris’in kalın cephe geleneğini ve mevcut çevresel paradigmaların farkındalığını birleştiriyor. Bu tür yapılar Paris mimari mirasının ayrılmaz bir parçası. Yapı da bu mirası devam ettirmiş.

Her kat, her biri çapraz havalandırmalı, cadde ve avlulara açılan birden fazla yönden yararlanan üç daireye ayrılmış. Pencereler ile cephenin doğrusallığı ve köşe açıklıkları desteklenmiş. Doğal ışık yapının genelinde etkili bir şekilde kullanılmış.

Ahşap Cephe İskeleti

Cephe, betonarme döşemeye kısa bir konsol ile asılmış, bu sayede hem döşemenin izleri gizlenmiş hem de termal köprüler kurulması engellenmiş. Çam ağacından üretilmiş, ahşap bir iskelet ile yükselen cephenin iç kısmına jips paneller asılmış. Paneller hempcrete (kenevir katkılı beton) püskürtülen bir kalıp görevi görüyor.

Yapıdaki Hempcrete Kullanımı

Kenevir liflerinden ve kireç bağlayıcı maddeden oluşan yalıtım malzemesi, 23 ila 30 cm arasında değişen bir derinliğe kadar ahşap çerçevelere püskürtülür. Kurutma işleminden sonra tamamen sertleşen bu kendinden destekli yalıtım, kireçle bir kat boyanır. Biri toprak parçalarından, diğeri toprak ürününden oluşan bu iki ham maddenin birleşimi, çok düşük karbon ayak izine sahip bir yapı malzemesi olarak kullanılır.

Pierre Chevet Spor Salonu

Etiketler

Bir yanıt yazın