Centre Pompidou Güney Kore ve Suudi Arabistan’a açılıyor

Centre Pompidou, Güney Kore'nin başkenti Seul'de ve Suudi Arabistan'ın Al-Ula bölgesinde birer yeni şube açacağını duyurdu.

Fotoğraf: Takashi Images, Shutterstock.

Yeni müze 2025 yılında açılacak ve merkezin Şanghay, Malaga ve Fransa’nın Metz kentindeki mevcut şubelerine katılacak. Seul şubesi, Güney Koreli holding Hanwa Group’un 63 Square olarak bilinen gökdelenindeki genel merkezinde yer alacak. Müzenin tasarımını, daha önce Louvre Müzesi ve British Museum’un iç tasarımını yapan Fransız mimar Jean-Michel Wilmotte’un üstlenmesi bekleniyor.

Açıldığında, “Pompidou Center Hanwha Seoul” olarak adlandırılması planlanan müze, yaklaşık 20 milyon USD değerinde olduğu bildirilen bir anlaşmayla Fransız müzesinin bünyesindeki eserleri dört yıl boyunca kullanma iznine sahip olacak. Dört yıllık işbirliği süresince merkez, Centre Pompidou koleksiyonundan seçilecek eserlere dayalı olarak yılda iki olmak üzere sekiz monografik sergi sunacak.

Pompidou’nun Seul’e açılış haberi, merkezin Suudi Arabistan’da bir çağdaş sanat müzesi kurmasını öngören ayrı bir anlaşmanın sonuçlanmasından bir hafta sonra geldi. Suudi Arabistan’ın kuzeybatısındaki Al-Ula bölgesinde yer alacak merkez, Güneybatı Asya, Kuzey Afrika ve Güney Asya’dan sanat eserlerine ev sahipliği yapacak ve land art yanında yeni ortaya çıkan dijital sanat formlarına odaklanacak.

Pompidou Başka Nasıl Olabilirdi?

 

Etiketler

Bir yanıt yazın