Central Saint Martins’den Mezun Olan Nazlıcan Göksu’nun Tasarımları

Nazlıcan Göksu, dünyanın önde gelen tasarım ve sanat okullarından birisi olan Central Saint Martins'in Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü'nden 2012 yılında mezun oldu.

“Dünya ürün bazlı bir sistemden servis bazlı bir sisteme donüşüyor, bu nedenle sadece ürün tasarımına değil, getirdiği deneyimin tasarımına inanıyorum,” diyen Göksu, benimsediği tasarım yöntemini “gözlem yoluyla fark ettiğimiz sorunların, tasarım aracı ile çözülmesi,” olarak tanımlıyor.

Bunlardan yola çıkarak yaptığı iki tasarımdan biri “Intimitate Witness” ismini taşıyan bitirme tezi projesi, bir diğeri ise Tesco için tasarladığı fakat hayata geçirilmeyen “Finest for Tesco”.

Intimitate Witness

Kadeh kaldırma adeti zehirlenme kaygısından doğar. Hikayeye göre kadehler tokuşturulunca içkiler birbirine sıçrar ve karışır. Böylelikle kişi, birbirinin kadehinden zehirlenmeyerek karşındakine güven inşa eder.

Intimitate Witness kadehlerini her tokuşturmanızla bardağınızda bir çatlak oluşur. Her çatlak o kadehle yasadığınız o özel anın bir izi olur. Kadehler o anki anılarınızın sonsuza dek bir resmi olur.

Sağlığınıza.

Finest for Tesco, servings

Ambalaj piyasadaki en kısa ömürlü ürünlerden biridir. Fakat bir ambalaj ürünü kahraman şeklinde sunarsa ambalaj tasarımı üründen daha önemli hale gelebilir.

Çikolatanın kendisi kadar önemli olan sunumu, ambalaj sayesinde deneyimi size sunuyor.

Servings, Tesco Finest’in sunduğu premium çikolata için tasarlanmış bir ambalajdır.

Ambalajın kendisi bir tabağa dönüştürmekle beraber, ürünü çikolata sınırlarından ambalajın tasarımına çekiyor.

Ambalajın kapağını döndürmenizle beraber paket bir tabağa donüşüyor ve çikolatalar tabakla sunulmuş havası veriyor. Kalite deneyimini evinize getiriyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın