“BYPASS” Açık Çağrı ve Arkitera Seyahat Bursu 2013

ARKIMEET 2013 kapsamında sunumları yapılacak “BYPASS” Açık Çağrı ve Arkitera Seyahat Bursu 2013 iptal edildi.

Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından üçüncü kez verilmesi planlanan Arkitera Seyahat Bursu 2013 ve ARKIMEET 2013’ün teması “BYPASS”ın irdelenmesinin beklendiği Açık Çağrı’nın iptal edilmesine karar verildi.

Gezi Parkı olayları sonrasında gündemin parka ve protestolara yoğunlaşması nedeniyle tüm projelerde olduğu gibi ARKIMEET 2013’te de bir duraksama dönemine girildi. Her ne kadar nitelikli başvurular alınmış olsa da geçen senelere göre başvuruların sayısında büyük bir düşüş oldu. Başvuruların pek çoğu kendi içinde nitelikli bulundu ancak tüm başvurular bir bütün olarak incelendiğinde çeşitliliğin zayıf olduğu görüldü. Tüm bu sebeplerden ötürü bu sene Arkitera Seyahat Bursu’nun verilmemesi kararlaştırıldı.

ARKIMEET 2013’ün teması “BYPASS” olarak belirlendikten sonra temanın derinleştirilmesi amacıyla bir Açık Çağrı yapıldı. Ancak Arkitera Seyahat Bursu’yla benzer şekilde Açık Çağrı için de beklendiği ölçüde başvuru alınmadı. Sonuç olarak Açık Çağrı için gelen başvuruların en azından şu anda rafa kaldırılmasının uygun olduğu düşünüldü.

Arkitera Seyahat Bursu 2013 ve “BYPASS” Açık Çağrı başvuru sahiplerinin tümüne çok teşekkür ediyoruz. Gerekçilerini ifade etmeye çalıştığımız bu kararı anlayışla karşılayacaklarını umuyoruz.

ARKIMEET 2013 Ekibi

Etiketler

Bir yanıt yazın