Büyükşehir Belediyesi Kurtboğazı Barajı ve Çevresini Rekreasyon Alanı Olarak Yeniden Düzenledi

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Akgül: "Kurtboğazı Barajı Rekreasyon Alanı, Başkentlilerin Nefes Alabileceği, Spor ve Piknik Yapabileceği Bir Cazibe Alanı Haline Geldi"

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’in dört bir yanında yaygınlaştırdığı rekreasyon alanı ve parklara her geçen gün bir yenisini daha eklerken, mevcutların da bakım ve onarımlarını gerçekleştirip yeniden düzenleyerek, Başkentlilerin hizmetine sunuyor.

Son yıllarda Başkent’e çok sayıda rekreasyon alanı ve park kazandıran Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Kurtboğazı Barajı ve çevresini de yeniden düzenledi.

Baraj çevresinde ihtiyaca yönelik düzenlemeler yaptıklarını, yeni piknik alanları oluşturduklarını, eski yolları küçük küp taşlarıyla estetik olarak döşediklerini kaydeden Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Hatice Akgül, “Kurtboğazı Barajı ve çevresinde tamamen vatandaşların ihtiyaçlarına yönelik olarak çalışmalar sürdürdük. Artık burası bölge halkının güven içinde piknik yaparak nefes alabileceği, spor yapabileceği, dinlenebileceği bir cazibe alanı haline geldi” dedi.

Ankara’nın Kuzeybatısındaki İstanbul Yolu üzerinde olan ve Başkent’in önemli su kaynaklarından da biri sayılan Kurtboğazı Barajı, çevresindeki meşe ve çam ağaçlarıyla kaplı ormanlarıyla, doyumsuz güzelliğiyle ve doğal yapısıyla hem Başkentlilerin hem de civardaki yerleşim merkezlerinden gelen ailelerin büyük ilgisini çekiyor.

-BALIK TUTMA KIYISINA YAYA ULAŞIMI SAĞLANDI
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, Kurtboğazı Barajı için verdiği talimatlar sonrasında Büyükşehir ekiplerinin bölgede hummalı bir çalışma başlattığını hatırlatan Hatice Akgül, Kurtboğazı Barajı Rekreasyon Alanı çalışmalarıyla ilgili şunları söyledi:

“Öncelikle 538 bin metrekarelik rekreasyon alanının 50 bin metrekarelik piknik bölgesinde, kullanılamaz hale gelen ana yollarda iyileştirme yaptık. Çevre düzenlemesi, temiz su hatlarının yenilenmesi, mevcut yolların asfaltlanması, ara yollara küp taş döşenerek yenileme, seyir terasları oluşturulması, piknik alanlarının düzenlenmesi, aydınlatma direklerinin yenilenmesi, tuvaletler, mevcut çeşmelerin iyileştirilmesi yapıldı. 5 adet yeni çeşme yapılması çalışmaları sonrasında eskiden mevcut olan sportif balık tutma kıyısına da merdivenlerle doğal dokuyu bozmadan yaya ulaşımı sağladık.”

-“BARAJ GÖLÜ VE ORMAN ALANI ÇİTLE ÇEVRİLDİ”
Büyükşehir Belediyesi ekiplerince 2 çocuk oyun alanının da yenilendiği Kurtboğazı’nda, 24 saat görev başında olan güvenlik elemanlarının bulunduğunu söyleyen Akgül, Ankara’nın içme suyunu karşılayan baraj gölünü koruyan eski çitlerin panel çitle yenilendiğini, orman bölgesine de girilmemesi için tel çit çekildiğini anlattı.

Ayrıca kum zeminli voleybol, futbol sahaları yapılan alanda, piknik alanlarına banklar, piknik masaları, pergoleler ve çöp kutuları da yerleştirildiğini açıkladı. Vatandaşların arabalarını park etme sorunu ise 3 ayrı noktada yapılan otopark alanı düzenlemeleriyle çözüldü.

Etrafı çam ve meşe ağaçlarından oluşan ormanlarla kaplı, Ankara’ya 50 kilometre uzaklıkta, havası ve suyu tertemiz Kurtboğazı Barajı, çevresi ve piknik alanlarıyla Başkent’in prestij bölgelerinden birini oluşturuyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın