Butrint Ulusal Parkı Ziyaretçi Merkezi için Düzenlenen Tasarım Yarışmasının Finalistleri Açıklandı 

Arnavutluk'taki en önemli arkeolojik sit alanı ve başlıca kültürel cazibe merkezi olarak kabul edilen ve UNESCO tarafından Dünya Mirası olarak ilan edilen Butrint antik kentinde yapılacak yeni ziyaretçi merkezi için düzenlenen iki aşamalı yarışmanın finalistleri açıklandı.

Butrint Yönetim Vakfı, Arnavutluk’un İyonya kıyı şeridinde UNESCO Dünya Mirası Alanı olan Butrint Ulusal Parkı için yeni bir ziyaretçi merkezi tasarlamak üzere yarışacak dört takımı açıkladı.

Kısa listeye giren ekipler şöyle (alfabetik sıraya göre):

  • Kengo Kuma & Associates (Japonya)
  • Lahdelma & Mahlamäki Architects (Finlandiya)
  • Philippe PROST / AAPP (Fransa)
  • William Matthews Associates (Birleşik Krallık)

Finalistlerden, kültürel ve doğal ortamla ilişkili olan ve ilham verici ancak pratik bir mimariye sahip, karbon nötr bir ziyaretçi merkezi için konsept tasarımlar hazırlamaları bekleniyor.

Yeni merkezin, Milli Park’a açılan daha geniş bir kapı olmasının yanı sıra Butrint Yönetim Vakfı’nın, Arnavutluk’un başlıca kültürel cazibe merkezi olarak kabul edilen antik Butrint kentine odaklanan UNESCO Dünya Mirası Alanı için artan ziyaretçi sayılarını daha iyi yönetmesine yardımcı olması amaçlanıyor.

Yeni merkez, ziyaretçileri karşılayıp yönlendirecek bir yer, bir eğitim forumu ve topluluk merkezi olmasının yanı sıra, yakınlardaki diğer doğal ve kültürel cazibe merkezleri için bölgesel bir merkez olarak hizmet verecek.

Yeni ziyaretçi merkezinin Eylül 2025’te açılması planlanıyor.

International Design Competition for Butrint National Park Visitor Center

Etiketler

Bir yanıt yazın