Bir Ahır Yapısının Ev ve Stüdyoya Dönüşüm Serüveni

Bir Ahır Yapısının Ev ve Stüdyoya Dönüşüm Serüveni

David Kohn Architects, İngiltere'nin Newton Abbot kentindeki eski bir mandıra çiftliğinde bulunan yapıyı dönüştürerek Cowshed adında bir ev ve stüdyo tasarladı.

Fotoğraflar: Max Creasy

Cowshed, 1970’lerin başından bu yana sanatçı Suzanne Blank Redstone ve eşi Peter Redstone’un sahip olduğu ve aynı zamanda yaşadığı Middle Rocombe Çiftliği’nin 15 yıl süren dönüşümünde tamamlanan son yapı olma özelliğini taşıyor.

David Kohn Architects, çiftin “izole edilmiş kırsal bölgede, ailelerin bir aradalığı” hedefine ulaşmak için araziyi bir konut topluluğuna dönüştürdüğünü söylüyor.

David Kohn Architects’in amacı, bir zamanlar ahır olan mevcut yapıyı, binanın bulunduğu yeri ve tarihini hatırlatan şekilde geleceğe yönelik bir eve dönüştürmek üzerine olmuş.

Bunu başarmak için mimarlık ofisinin projedeki ana hedeflerinden biri, çift tarafından 1979 yılında inşa edilen bu mevcut yapının mümkün olan çoğu kısmını korumak olmuş.

Mühendislik ofisi Structure Workshop’un yardımıyla stüdyo, yeni odaları tanımlamak için kulübenin orijinal ahşap makaslarını, beton döşemesini, kolonlarını ve bazı blok duvarlarını korumuş.

Bu yapısal unsurlar haricinde, orijinal çiftliğin yeniden kullanılan diğer parçaları arasında eski ahır kapıları, bir mandıra lavabosu ve bir zamanlar buzağı yetiştirmek için kullanılan ısı lambaları yer alıyor.

Yeni unsurların orijinal yapıyı tamamlamasını sağlamak için David Kohn Architects, tarımsal ortamlara ilişkin yerel malzemelerle “ekonomik bir malzeme paleti” geliştirirken buna yakınlardan temin edilen sedir ve betonu da dahil etmiş.

Yeni beton bloklar, eskiden ahırı bölen orijinal pembe tonlu blokları tamamlayacak doku ve renklerle tasarlanmış.

Cowshed tek katlı bir yapı ve sahiplerinin yaşlandıkça orada rahatça yaşayabilmelerini sürdürmeyi amaçlayan basamaksız bir zemin kata sahip.

Blank Redstone’ın stüdyosu, mevcut binanın çoğunlukla halihazırda kapsadığı alanı işgal ediyor. Bunun yanında yatak odaları, bir ofis ve çalışma alanına sahip. Ana yaşam ve uyuma alanları, daha samimi bir iç mekan oluşturmaya yardımcı olan alçak tavana ve orijinal bir çatı eğimine sahip bir alan içinde yer alıyor.

Evdeki bir odak noktası da yapıya yeni eklenen profilli metal çatıyı delen farklı boyut ve şekillerde bir dizi açıklık.

Bunlar, Blank Redstone’un duvarları ve açıklıkları farklı dünyalara açılan kapılar olarak hayal eden Portal Paintings adlı koleksiyonuna atıfta bulunuyor.

İç mekanda göze çarpan bir diğer detaysa mutfakta bulunan ve içinden geçen eğimli manzarayı vurgulamak üzere tasarlanmış yarım ay şeklindeki pencere.

Cowshed’in girişinde geniş ve korunaklı bir teras, bir tarafında da açık hava atölyesi ve bir stüdyo bulunuyor.

Arts and Crafts Hareketinden Esinle: Red House

Etiketler

Bir yanıt yazın