Biennale College Architettura İçin Başvurular Başladı

18. Venedik Mimarlık Bienali’nin küratörü Lesley Lokko, ilk Biennale College Architettura için lisansüstü öğrencileri, mezunları, kariyerinin başındaki akademisyenleri başvuru yapmaya davet ediyor. Başvurular 17 Şubat 2023 günü 17:00’da (İtalya saati ile) sona eriyor.

Biennale College Architettura, 25 Haziran – 22 Temmuz 2023 tarihleri arasında yapılacak. Çağrıya, 30 yaşın altındaki mezunlar ve lisansüstü öğrencileri ile 35 yaşın altındaki tasarımcılar ve akademisyenler başvuru yapabiliyor.

Biennale College Architettura’nın katılımcıları, Bienal’in ana temaları olan dekolonizasyon ve dekarbonizasyonun mimarlık eğitiminin merkezine nasıl yerleştirileceğini keşfederek 18. Uluslararası Mimarlık Sergisini tamamlamaya ve zenginleştirmeye çalışacak. Süreç, sergi kapsamında gösterilecek olan bir belgesel ile son bulacak.

Önümüzdeki yıllarda mimarlık eğitimi için yeni olasılıkların haritasını çıkaran farklı ölçeklerde bir dizi tasarım projesinde dünyaca ünlü tasarımcılar, akademisyenler ve politikacılardan oluşan bir kadroyla birlikte çalışmak üzere 50’ye yakın katılımcı seçilecek.

Bu eğitim deneyimi, tematik ve fiziksel olarak Venedik Mimarlık Bienali 18. Uluslararası Mimarlık Sergisi’nin ana teması olan “The Laboratory of the Future” kapsamında yer alacak.

Detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

18. Venedik Mimarlık Bienali’nin Teması: “The Laboratory of the Future”

Etiketler

Bir yanıt yazın