Başbakan Erdoğan İstifalardan Sonra İlk Kez Konuştu

Gündemi sarsan yolsuzluk operasyonları ve Bakanların istifasından sonra ilk kez canlı yayında AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Konuşması boyunca, yolsuzluk operasyonu adı altında yürütülen soruşturmanın bir karalama çalışması olduğuna değinen Erdoğan, “Teşkilat olarak yıkılmadık.” diyerek 30 Mart seçimlerinde dimdik ayakta olacaklarını söyledi.

AKP’nin 11 yıllık iktidarı süresince hükümetin birçok başarıya imza attığını söyleyen Başbakan Erdoğan, bu başarıların iftiralarla gölgelenmeye çalışıldığını söyledi. “Biz cesur olduğumuz için, eser, hizmet ürettiğimiz için bugünlere geldik. Bundan asla taviz vermeyeceğiz.” şeklinde konuşan Erdoğan “Milletimiz bize güvensin, biz her zaman hakkı söylemeye devam edeceğiz.” dedi.

“Devlet kurumlarının hiçbirini topyekün töhmet altında bırakmayız”

Konuşmasını yolsuzluk operasyonları üzerine sürdüren Erdoğan “9 gündür bir operasyon yürütülüyor. Tarihin en büyük yolsuzluğu dendi. 2. günden itibaren mahkeme aşamasına geçildi, doğrudan infaz yapıldı. İçeriden dışarıya sürekli bilgi sızıyor. Burada yürütmenin uzantısı bilgi servisi yapıyor. Bize düşen bunları da temizlemektir.” dedi.

Devlet kurumları ve inşaat sektörünün önemli isimlerinin gözaltına alındığı soruşturma hakkında Erdoğan “Bu olayları yaşayanlar belli süre sonra beraat ettiler. Bu insanların süreç içinde kirletilmelerinin bedelini kim ödeyecek?” şeklinde konuşurken bakanların istifaları içinse, “Devlet kurumlarının hiçbirini topyekün töhmet altında bırakmayız. Çürükleri temizleriz veya gerekeni yaparız.” dedi.

“3. köprü için yok imar, yok orman söylenmedik şey kalmadı.”

“Bu olay ulusal bir operasyon değildir. Bu olayın uluslararası boyutu vardır.” şeklinde konuşan Erdoğan, operasyonlar ile AKP’nin başarılarının önüne geçilmek istendiğini belirterek hükümetleri süresince imza attıkları işleri sıraladı. Türkiye gündemini sarsan Boğaz’a 3. köprü projesini de başarıları arasında sayan Erdoğan “İstanbul Boğazı’na 2,5 milyon dolarlık yatırımla 3. köprünün temellerini attık. Yok imar, yok orman söylenmedik şey kalmadı.” dedi.

“30 Mart’ta dimdik ayaktayız”

Konuşmasında Gezi Parkı eylemlerine de değinen Erdoğan, “Gezi eylemleriyle ulusal, uluslararası, medya ve sosyal medyada ülkeyi dünyaya karalama çalışmaları başladı. Bu, ülkeye ihanettir. Apaçık bir ekonomik suikaste bu dönemde şahit olduk. Gezi’de istedikleri başarıyı elde edemediler. Ekim ayından beri Türkiye parlak bir dönem yaşıyor.” dedi. 17 Aralık operasyonuyla hızlı yol alan çözüm sürecinin de hedefte olduğunu belirten Erdoğan, “Gezi’de mayıs ayının başarılarına 17 aralıkta Diyarbakır’daki çözüm süreci başarılarına suikast düzenlendi” şeklinde konuştu.

30 Mart seçimlerinin çok önemli olduğunu, sürecin çetin geçeceğini, AKP’ye ve ülkeye karşı başka komplolar düzenlenebileceğini dile getiren Erdoğan, “Biz teşkilat olarak yıkılmayacağız. Kısa sürede tüm tereddütler giderilecek. Bu süreç yeni Türkiye’nin istiklal mücadelesi sürecidir.” dedi.  

Etiketler

Bir yanıt yazın