AURA & İPA Yaz Akademisi “Sürdürülebilir Normale Doğru” Tamamlandı

AURA İstanbul ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Planlama Ajansı iş birliğinde deprem sonrası hayatların normale dönmesi için verilen çabalara destek olmak amacıyla “Sürdürülebilir Normale Doğru” temalı yaz akademisi düzenlendi.

AURA & İPA Yaz Akademisi “Sürdürülebilir Normale Doğru”; deprem coğrafyasındaki Adana, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa illerinde bulunan 9 üniversitede Mimarlık, İç Mimarlık, Şehir ve Bölge Planlama, Peyzaj Mimarlığı eğitimi alan 2. 3. ve 4. sınıfı tamamlamış 25 öğrencinin katılımı ile gerçekleşti. Programa katılan 25 öğrencinin ulaşım, konaklama ve yemek giderleri, programı düzenleyen AURA İstanbul, İstanbul Planlama Ajansı ve sponsor olan Aspen & Dendro, Klassis, Samet, Zivella firmalarının destekleriyle karşılandı.

Programa katılan öğrenciler; alanında uzman akademisyen ve meslek profesyonellerinin seminerlerine katılarak mesleki donanımlarını artırma, farklı üniversitelerden öğrenciler ile sosyalleşerek deneyimlerini paylaşma, İstanbul’un mimari ve kentsel gelişimine odaklanan gezilere katılma ve disiplinlerarası atölye ortamında kolektif çalışma yapma olanağı buldu.

Hayriye Eşbah Tunçay, Ebru Bingöl, Serhat Cengiz ve Sevgi Görmüş Cengiz’in yürütücülüğünde, AURA İstanbul Bahar’23 dönemi mezunlarının asistanlığında düzenlenen atölyede “Sürdürülebilir Normale Doğru” teması işlendi. Yaz Akademisi süresince, İstanbul’da sürdürülebilir, afete dayanıklı yaşam alanlarının oluşmasına sosyo-ekolojik bakış açısı ile mekânsal tasarım üzerinden çözüm önerileri geliştirildi. Depremden etkilenen üniversite öğrencileri ile İPA Kampüs’te düzenlenen atölye, gruplar halinde çalışarak “Sürdürülebilir Normale Doğru” teması ile Güngören, Küçükçekmece ve Yedikule alanlarına odaklandı.

Dokuma Güngören

Burak Turhan, Hakan Güçlü, İlayda Özköse, Serra Küsmüş, Zeynep Sönmez
Stüdyo Asistanı: Su Sezer

Geçirimli Güngören

Abdullah Said Çubuk, Ayşe Bozbay, Buket Avcı, Büşra Özdemir, Samet Alp
Stüdyo Asistanı: Başak Bul

Doğayla Barışık Küçükçekmece

Ahmet Anıl Cender, İrem Ceyda Gök, Mina Şimşek, Nuri Nacar, Reşit Baran
Stüdyo Asistanı: Meltem Güller

Habitat Küçükçekmece

Büşra Ateş, Gizem Koç, Malokhatkhon Valieva, Onur Ozan Doğru, Şeyhmus Yıldız
Stüdyo Asistanı: Ebru Şevli

Yeşil Tarih Yedikule

Ahmet Fadıllıoğlu, Alperen Ceviz, Elif Nur Asoğlu, Eren Arda Yıldız, Ferhat Hastürk
Stüdyo Asistanı: Şevval Büşra Özmen

Yedikule’yi Görünür Kılmak

Büşra Nur Kurşap, Ebru Begün Saçıkara, Gizem Nur Arslan, Nuray Akçakale, Zeynep Sude As
Stüdyo Asistanı: Doğukan Kurt

AURA & İPA Yaz Akademisi “Sürdürülebilir Normale Doğru” hakkında daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Künye
Proje Yeri: Güngören, Küçükçekmece ve Yedikule
Katılımcılar: Abdullah Said Çubuk, Ahmet Anıl Cender, Ahmet Fadıllıoğlu, Alperen Ceviz, Ayşe Bozbay, Burak Turhan, Büşra Ateş, Büşra Nur Kurşap, Büşra Özdemir, Ebru Begün Saçıkara, Elif Nur Asoğlu, Ferhat Hastürk, Gizem Koç, Hakan Güçlü, İlayda Özköse, İrem Ceyda Gök, Nuray Akçakale, Nuri Nacar, Onur Ozan Doğru, Reşit Baran, Samet Alp, Serra Küsmüş, Şeyhmus Yıldız, Zeynep Sönmez, Zeynep Sude As
Stüdyo Asistanları: Başak Bul, Büşra Özmen, Doğukan Kurt, Ebru Şevli, Meltem Güller, Su Sezer
Stüdyo Yürütücüleri: Hayriye Eşbah Tunçay, Ebru Bingöl, Serhat Cengiz ve Sevgi Görmüş Cengiz

Etiketler

Bir yanıt yazın