ATÖLYE, Dünya Çapında Komüniteler Oluşturmak İçin Kyu Collective’e Katılıyor

Kyu Collective, İstanbul merkezli yaratıcı organizasyon ATÖLYE’nin çoğunluk hissesini satın aldığını duyurdu.

Tasarım stüdyosu ve yaratıcı platform ATÖLYE, dünya çapında yaratıcı komüniteler oluşturmak için kyu Collective’e katılıyor. Merkezi New York’ta bulunan kyu, ekonomiyi ve toplumu ileri taşıyacak yaratıcılığa kaynak olmak için stratejik olarak seçilmiş şirketlerin bir araya geldiği bir kolektif. Üyeleri arasında uluslararası tasarım firması IDEO, veriye dayalı medya ve CRM hizmetleri sağlayıcısı Kepler, çok disiplinli yaratıcı marka oluşturma ajansı Sid Lee ve dönüşüm danışmanlığı firması SYPartners gibi organizasyonlar yer alıyor.

ATÖLYE ve kyu, dijital çağa uyumlu yaratıcı organizasyonlar oluşturma konusunda iki öncü kurum. Her şeyden önce bir “komünite” olan ATÖLYE, Yaratıcı Platform’unun içerisine bir Stratejik Tasarım Stüdyosu yerleştiren yeni nesil bir yaratıcı iş modeli. Stüdyo; eğitim, teknoloji, finans, telekomünikasyon ve sosyal etki gibi alanlarda çetrefilli problemlere karşı çözümler geliştirirken, disiplinlerarası ve çeşitli becerilere sahip 150’nin üzerinde profesyoneli bir araya getiren Yaratıcı Platform ise mümkün olan en geniş çerçevede yaratıcı hizmetler sunarak bu sistemin belkemiği görevini görüyor.

ATÖLYE bünyesinde, yenilikçi ürün ve hizmetler için geliştirilmiş bir yatırım aracı olan Girişimler ile öğrenme programları geliştiren ve yetenek yönetimi süreçleri inşa eden bir Akademi de bulunuyor. ATÖLYE, 2014 yılında Stanford Üniversitesi d.school tarafından en etkili proje olarak değerlendirilirken, 2016 yılında ise Monocle dergisi tarafından sektörünün lideri bir yaratıcı platform olarak adlandırıldı.

Etiketler

Bir yanıt yazın