Arkitera Seyahat Bursu 2023 İçin İlham Verici Örnekler

Geberit sponsorluğunda düzenlenen Arkitera Seyahat Bursu bu sene katılımcıları, güven kavramının barınma ihtiyacı ve birlikte yaşam kavramlarıyla olan ilişkisini araştırmaya davet ediyor ve “Tasarımda Birlikteliğe Güven” teması kapsamında bu seneki seyahat planlarını paylaşmalarını bekliyor. Seyahat Bursu için başvurular 20 Kasım Pazartesi günü sona eriyor.

Geberit’in 2023 global teması “Güvenin Rahatlığını Yaşa. Yanındayız”a uygun olarak belirlediğimiz “Tasarımda Birlikteliğe Güven” başlığı ile katılımcılardan bu yeni temaya uygun bir rota oluşturmalarını bekliyoruz.

Birlikte inşa (Tasarımdaki aktörler üzerine sorgulamalar, belgelemeler, araştırmalar), birlikte yaşama (artan nüfus, çeşitli doğal afetler, ekonomik sorunlar gibi tüm dünyanın ortak derdi haline gelen barınma ihtiyacına yönelik sorgulamalar, belgelemeler, araştırmalar), birlikte düzenleme – dönüştürme – değiştirme, gibi konuların incelenebileceği  “Tasarımda Birlikteliğe Güven” teması kapsamında  günümüzde “birliktelik” kavramının, tasarım süreçlerinden tasarım pratiklerine ve tasarımların dönüşümlerine kadar olan rolünü göz önüne sermek, konut krizi, katılımcı pratikler, müşterek yaşam gibi birbirinden farklı pek çok meseleyi konuşulabilir kılan yaklaşımların araştırılması ve belgelenmesini istiyoruz.

İlham Verici Örnekler

Seyahat Bursu kapsamında yol göstereceğine inandığımız bazı tasarımları paylaşıyoruz.  İlham verici örnekleri Arkitera Seyahat Bursu’na ait Instagram ve Facebook hesapları üzerinden de takip edebilirsiniz.

TAA Arquitectos’tan Bir Sosyal Konut Projesi: 159 Social Housing Units

Sanatçılar İçin Esnek Kullanımlı Bir Sosyal Konut

“Kağıt Masura Ev Projesi”nin İkinci ve Üçüncü Kısımları Tamamlandı

Barselona’da Devlet Destekli 47 Dairelik Konut

Etiketler

Bir yanıt yazın